Hirdetés

A Hasbro több mint 1000 dolgozót tervez kirúgni, a D&D osztályáról már több vezető művészt is kiraktak

|

A játékóriás úgy érezte, hogy karácsony előtt lenne a legjobb alkalom megszabadulni az új alkalmazottaktól.

Hirdetés

A Hasbro tulajdonában van a Dungeons & Dragons, a Magic: The Gathering, a Transformers, a My Little Pony és egy rakat más közismert és közkedvelt franchise, ám úgy tűnik, hogy így sem sikerült elég pénzt termelniük az elmúlt egy évben, és most a dolgozók 20 százalékától kénytelenek megválni. Ez nagyjából 1100 személyt jelent.

Az APNews tudósítása szerint a Hasbro évi 300 millió dollárt szeretne megtakarítani 2025-ig. A cég vezetője, Chris Cocks nyilatkozata szerint ehhez a megoldás az lesz, hogy kevesebb, de nagyobb márkákra koncentrálnak majd, miközben a fizikai és digitális játékterjesztésre és a licencelésre is figyelmet fordítanak.

Hirdetés

A kirúgások első köreit egy hétfői email előzte meg, amiben Cocks hosszasan elmagyarázta a szokásos mesét. "A Hasbro növekedéséhez stabil alapok kellenek" - olvasható a levélben, de a lényeg, hogy a vezetőség szerint a növekedéshez leépítésre lesz szükségük. Legalább annyit megígértek az elbocsátott dolgozóiknak, hogy vaskos juttatásokkal eresztik szélnek őket, és mindent megtesznek majd, hogy segíthessék a távozók jövőbeli elhelyezkedését.

A leépítés egyébként ezúttal egy hosszas folyamat lesz, ami a következő 18-24 hónapon át fog lezajlani, de a Wizards of the Coast D&D csapatánál már több, magas beosztású személytől is megszabadultak.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)