Hirdetés

A Minecraft újabb, elég durva eladási mérföldkövet lépett át

|

Hiába lép lassan tinédzserkorba a játékba, még mindig halmozza az eladásokat. Mostanra több száz millió példány fogyott belőle.

Hirdetés

A Mojang Studios megtartotta hétvégén a Minecraft Live nevű eseményét, ahol több tartalmi újdonság mellett bejelentették a sandbox móka eladási számait is. Nagyon úgy tűnik, hogy egy darabig még nem fog megfeledkezni a világ a játékról, hiszen most, 12 év után is újabb mérföldköveket lép át a Minecraft. Mostanra ugyanis már 300 millió példány fogyott belőle.

A legutóbbi adat 2021 áprilisából származik, amikor ez a szám még "csak" 238 millió volt.

Hirdetés

A Mojang Studios feje, Helen Chiang a következő üzenettel köszönte meg a rajongók kitartó érdeklődését:

"Most, karnyújtásnyira a 15. évfordulónktól a Minecraft még mindig minden idők egyik legsikeresebb játéka, immáron 300 millió eladott példánnyal. Egy olyan eredmény ez, amire senki sem számított, amikor leraktuk az első építőkockánkat. Egy elképesztő közösség áll mögöttünk, akikkel alig várjuk, hogy megoszthassuk a következő évek új kalandjait."

A Minecraft első verziója 2009. májusában vált játszhatóvá, de a teljes megjelenés csak 2011 novemberében volt esedékes. Azóta a játék már megjelent PC-re, iOS-re, Androidra, Xbox 360-ra, PS3-ra, Wii U-ra és majd mindenre, ami képes volt futtatni a kockás játszóteret.

Ti megvettétek a Minecraftot valamelyik platformra?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)