Hirdetés

A PlayStation 5 mégis olcsóbb lehet, mint az Xbox Series X

|

A lemezmeghajtó nélküli PlayStation 5 árát még akár 400 dollár alá is sikerülhet lenyomni a Sonynak, ha hitelesnek bizonyulnak a Bloomberg által leközölt elemzői becslések.

Hirdetés

Könnyen lehet, hogy nem tudnak végül annyi PlayStation 5 konzolt legyártani, mint amennyit a Sony szeretett volna, viszont iparági elemzők szerint az árversenyt így is megnyerhetik a japánok. A Bloomberg cikkében Masahiro Wakasugi elemző kimutatásaira hivatkoznak, amelyek szerint a sima, lemezmeghajtóval felszerelt PlayStation 5 konzolok 449 dolláros áron jelenhetnek meg. Ez mintegy 50 dollárral olcsóbb, mint a 499 dolláros (nálunk 184 999 forintos) Xbox Series X ajánlott fogyasztói ára.

Hirdetés

Wakasugi a PlayStation 5 Digital Edition kapcsán pedig úgy véli, hogy sikerül majd 400 dollár alá leszorítani az ajánlott fogyasztói árat - itt ennél pontosabb becslésekbe nem mert bocsátkozni az elemző. A Microsoft kisebb konzolja, az Xbox Series S ugyebár 299 dolláros (hazánkban 113 999 forintos) áron érkezik, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ez a konstrukció gyengébb, mint a Series X, a digitális PS5 viszont teljesítményében nem különbözik az optikai meghajtóval is felszerelt PlayStation 5-től.

Holnap este remélhetőleg már sokkal okosabbak leszünk, és a Sony hivatalosan is bejelenti konzoljainak pontos árazását, illetve a megjelenési dátumot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)