Hirdetés

A Sony történetének legsikeresebb filmje lett a Pókember: Nincs hazaút

|

Már a Skyfall és a Pókember: Idegenben bevételét is túlszárnyalta Peter Parker legújabb kalandja.

Hirdetés

Mióta bemutatták, sorra hagyja maga mögött a rekordokat a Sony és a Marvel közös Pókember-trilógiájának záródarabja, amelyről már nemcsak azt mondhatjuk el, hogy a 2021-es mozibevételi lista élére állt, hanem azt is, hogy nominálisan több pénzt hozott már, mint a stúdió bármely korábbi alkotása.

Míg a 2012-es Skyfall 1,109 milliárd dollárnál állt meg és a 2019-es Pókember: Idegenben sem jutott tovább 1,132 milliárdnál, addig a Pókember: Nincs hazaút a szilveszteri hétvégét is beleszámolva már 1,217 milliárdot kaszált világszerte a Box Office Mojo adatai szerint.

Hirdetés

Ráadásul úgy múlta felül a Sony Pictures két korábbi csúcstartóját, hogy még egy hónap sem telt el a premier óta, és a Deadline szakértőjének jóslata szerint meg sem áll majd 1,75 milliárd dollárig. Igaz, Anthony D'Alessandro ebbe az összegbe belekalkulálja a mozis pályafutás lezárultát követő további bevételeket, magyarán a streaminget, a tévés forgalmazást és a DVD-kiadást is.

A tavaly bemutatott Marvel-szuperhősös filmek közül egyedül a Pókember: Nincs hazaút az, amelyik sem a kritikusoknak, sem a nézőknek nem okozott csalódást, ezért reméljük, hogy 2022-ben jobban alakul majd az arány.  A Sort a Sony-féle Morbius kezdi január 28-án, ezt követi majd a Doctor Strange az Őrület Multiverzumában május 6-án. Nyáron (július 8-án) a Thor: Love and Thunderre válthatunk jegyet, míg az évet a Black Panther: Wakanda Forever zárja november 11-én.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)