Hirdetés

A Sony további leépítéseket tervez, az Insomniac csapatából is ki akarnak rúgni embereket

|

Egy kiszivárgott irat arra utal, hogy több tucat dolgozójától szabadulhat meg a Sony, és egy stúdiót teljesen be is zárhatnak.

Hirdetés

Kotaku jelentése szerint bajban vannak a Sony dolgozói. A hackertámadást követő szivárgásban szerepelt több dokumentum is, melyek további kirúgásokkal kapcsolatos terveket tartalmaznak.

Egyelőre nem tudni, hogy a Sony mely stúdiókat akarja leépíteni, és melyiket akarja teljesen bezárni, de sajnos látszólag mindkét intézkedés tervben van. Annyi biztosnak tűnik, hogy az Insomniactól 50-75 embert akarnak elküldeni, ami azért elég aggasztó mértékű számnak tűnik így első hallásra. 

A stúdió egyébként is most elég nagy gyászban van a szivárogtatások miatt, tegnap meg is szólaltak az eset kapcsán, értelemszerűen a leépítésről itt nem esett szó.

Hirdetés

De akkor mi is a Sony terve? A lenti idézetet a szivárogtatás az Insomniac Games elnökéhez, Ted Price-hoz kötötte:

"A legjobb esélyünk arra, hogy eltávolítsunk 50-75 főt az az, ha a Wolverine és a Spider-Man 3 csapatokban lecseréljük a gyengébben teljesítő embereket a Ratchet és az új IP tagjaival."

Az Insomniacnak tehát nem elég, hogy meg kell birkóznia a szivárgás okozta problémákkal, most a dolgozóik elkezdhetnek aggódni az állásuk miatt is. Remek karácsonya lesz így a Marvel's Spider-Man 2 alkotóinak. Akárhogy is, a fentiek mutatják, hogy a leépítések sora nem fog megállni az év végével, és ez a folyamat még sokáig el fog tartani, ami komoly bizonytalanságot jelent az iparban.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)