Hirdetés

A Sony véletlenül elárulta, hogy mennyibe került The Last of Us Part II és a Horizon Forbidden West

|

Az is kiderült, hogy mennyit hozott a PlayStation gyártójának a Call of Duty.

Hirdetés

Bővelkedik meglepetésekben az a bírósági meghallgatás, ami a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC), vagyis az amerikai versenyjogi hatóság kezdeményezésére indult az Activision Blizzard tervezett felvásárlása ügyében. Sok egyéb mellett megtudtuk, hogy nagy kiadókat, valamint fejlesztőstúdiók tucatjait tartotta szemmel a Microsoft lehetséges akvizíciók célpontjaiként, de nem zárható ki, hogy némelyikükre még ma is így tekint.

Most pedig egy apró malőrnek hála nemcsak az derült ki, hogy mennyit kaszál a Sony az egész felvásárlás központi témájaként kezelt Call of Dutyn, hanem az is, hogy mennyit kell költenie ahhoz, hogy az AAA kategóriás single-player játékai megüssék azt a minőségi mércét, amit a rajongók elvárnak egy PlayStation-exkluzív címtől.

Hirdetés

Mivel a bizonyítékként benyújtott dokumentumokban bizalmas, üzletit titoknak is számító információk szerepelnek, ezeket rendszerint sötét filccel kihúzzák, nehogy a nyilvánosság tudomást szerezzen róluk, valaki azonban felületes munkát végzett, mert a szkennelést követően láthatóak maradtak az adatok. A The Verge beszámolója szerint a bíróság időközben leszedette a szóban forgó iratokat, de túl későn.

Így tehát mindenki értesülhetett róla, hogy a Naughty Dog közel 200 munkatársa nem kevesebb mint 220 millió dollárból hozta össze a The Last of Us Part II-t. Hasonló összeget emésztett fel a Horizon Forbidden West is, a Guerilla Games színeiben mintegy 300-an dolgoztak a nyitott világú akció-szerepjátékon, melynek büdzséje 212 millió dollárra jutott.

Ezzel párhuzamosan a Call of Dutyval kapcsolatos érdekességekre is fény derült, melyek tükrében még inkább érthető, hogy miért küzdenek Jim Ryanék foggal-körömmel az ellen, hogy a Microsoft kezébe kerüljön az Activision Blizzard.

  • Megdöbbentő, de a PlayStation felhasználói közül egymillióan semmi mással nem játszanak a Call of Dutyn kívül, játékidejük 100 százalékát a lövöldözős franchise teszi ki.
  • 2021-ben 1,5 milliárd dollár bevétele származott a Sonynak a Call of Dutyból, ebből 800 millió dollár az amerikai piacon realizálódott.
  • A 2023-as Call of Duty lesz utolsó, amire még vonatkozik a Sony és az Activision között létrejött exkluzív marketingszerződés.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)