Hirdetés

A Tencent vette meg a PlayStation 5-exkluzív játék fejlesztőjét

|

A stúdió alkotása kevéssel maradt le arról, hogy a Sony új konzoljának egyik nyitócíme legyen.

Hirdetés

Miközben a világ figyelme az Activision-Blizzard felvásárlásának végjátékára irányul, az iparág más szereplői feltűnés nélkül folytathatják terjeszkedésüket, sorra szippantva fel kisebb-nagyobb stúdiókat. A legújabb "áldozata" ennek konszolidációs folyamatnak nem éppen ismeretlen a PlayStation közönsége előtt; a liverpooli Lucid Gamesnek köszönhetjük az eredetileg PS5-ös nyitócímnek szánt, végül 2021 februárjára csúszott autós akciójátékot, a Destruction AllStarst, előtte pedig a PS4-exkluzív Switchblade-et.

A 2011-ben alapított stúdió nevével emellett főként támogatói szerepkörben találkozhattunk az elmúlt években, részt vett az Apex Legends, az EA Sports PGA Tour, a Nightingale, a Star Wars Jedi: Fallen Order és a Star Wars Jedi: Survivor munkálataiban, legutóbb pedig a Sea of Thieves fejlesztésével kapcsolatban írtunk róla pont ugyanilyen kontextusban.

Hirdetés

Hogy ez a továbbiakban is így marad-e, még kérdéses, ám igazából nem számítunk drasztikus változásra azt követően sem, hogy Lucid Games csatlakozik a Tencent leányvállalatainak egyikéhez, a LightSpeed Studioshoz (PUBG Mobile, Undawn), mivel a nyilvánosság előtt ismeretlen összegért megköttetett üzlet értelmében a csapat megőrzi függetlenségét, miközben élvezheti az új tulajdonos globális hálózatából és technológiáiból fakadó előnyöket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)