Hirdetés

A Ubisoft komoly változtatásokat vezet be a munkahelyi zaklatások ellen

|

Külsős cégekkel vizsgáltatják felül a vállalat működését, új pozíciókat hoznak létre, átgyúrják a jelenlegi szervezeti rendszert, és számos lehetőséget biztosítanak a munkatársaknak arra, hogy jelezzék, ha baj van.

Hirdetés

A Ubisoftot irányító Yves Guillemot a cég negyedéves pénzügyi jelentésének prezentálásakor elmondta, a francia kiadó teljesítménye és piaci jelentősége erősebb, mint valaha, de ettől függetlenül szembe kell nézniük azzal, hogy az elmúlt időszak eseményei (a munkahelyi- és szexuális zaklatással kapcsolatos vádak) komoly változtatásokat követelnek. 

Hirdetés

Az utóbbi időben lemondott a cég alelnöke, Maxime Bélandmajd a Ubisoft kreatív vezetője, Serge Hascoët, a kanadai stúdiókat vezető Yannis Mallat, illetve a HR-t irányító Cécile Cornet is követték őt, nekik szexuális zaklatás és toxikus munkahelyi kultúra miatt kellett távozniuk.

Az Assassin's Creed Valhalla kreatív rendezője is felmondott, róla az derült ki, hogy csalta a feleségét - ez mondjuk azért más kategória, igazából egy magánéleti krízis, Ashraf Ismail viszont úgy érezte, most nem a munkával, hanem személyes problémáival kell foglalkoznia.

A legfrissebb hírek szerint pedig a Ubisoft PR részlegének vezetőjét, Stone Chint is kirúgták - őt egyébként nem szexuális zaklatással vádolták, hanem vezetési stílusát érte kritika, passzív-agresszív viselkedése, megengedhetetlen hangneme és a kollégák felé tanúsított tiszteletlenség miatt adták ki az útját. Minderről Chin egy közleményt is írt, amit ide kattintva olvashattok el.

Yves Guillemot maga is elismerte, eddig nem tettek meg mindent, hogy egy biztonságos és befogadó környezetet teremtsenek kollégáik számára. Éppen változtatásokat léptetnek életbe. Vizsgálatok sorozata indul, amelyeket külsős tanácsadók végeznek el.

Létrehoznak egy "bizalmas, harmadik fél által kezelt meghallgatási és riasztási platformot", amely segítségével az alkalmazottak névtelenül jelenteni tudják, ha sérelem éri őket. Az említett külsős társaság rendszeresen jelenteni fog a Ubisoft igazgatóságának. Ezen felül létrehoztak egy támogatási és rehabilitációs egységet, ami egy zaklatás áldozatainak segítésére szakosodott szervezet felügyelete alatt áll. 

Guillemot személyesen felügyeli a szerkesztői részleg összetételét és átszervezését, valamint az egyes csapatok együttműködését. Teljesen átalakul a HR részleg is, amely eztán jobban képes lesz felderíteni és megakadályozni, illetve szankcionálni a nem megfelelő munkahelyi magatartásokat - ennek érdekében egy külsős cég fogja végezni az ellenőrzéseket.

Mindezeken felül a csoportvezetők bónuszait összekötik azzal, hogy mennyire képesek pozitív légkört teremteni a csapaton belül. Az egész cégen belül kampány indul, mely felhívja a figyelmet a munkahelyi zaklatásokra, illetve tréningeket is szerveznek a dolgozóknak.

Kérdőíveket indítanak útjára az egész cégcsoportban, melyekkel visszajelzéseket lehet adni a témával kapcsolatban, természetesen névtelenül. Minden részlegben kérdezz-felelek beszélgetéseket szerveznek, itt természetesen javaslatokat is várnak a munkatársaktól.

Végezetül kinevezik a cég munkahelyi kultúrájáért felelős vezetőjét, és létrehoznak egy diverzitásért és befogadásért felelős vezetői pozíciót is. Ezek a posztok nem csak belsős, hanem külsős személyek számára is nyitottak. Mindkét új vezető személyesen Guillemotnak fog jelenteni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)