Hirdetés

Aggasztó: a már egyszer bezárt, majd újraélesztett Telltale Games is leépítésbe kezdett

|

Éppen, hogy újjáalakult az interaktív történetekről elhíresült stúdió, máris arra kényszerültek, hogy csökkentsék a létszámot.

Hirdetés

Az utóbbi években sok vita kerekedett a játékfejlesztés anyagi fenntarthatósága, a munkahelyek stabilitása és az alkalmazottak jogi védelme körül, az elmúlt időszakban pedig fokozottan elkezdtek kiéleződni ezek a rendszerszintű problémák, ugyanis kisebb és nagyobb stúdiók is sorra építik le az alkalmazottaikat.

Az elmúlt fél évben a CD Projekt Red, a BioWare, az Activision-Blizzard, a Crystal Dynamics, az Epic Games, és a Naughty Dog is bejelentette, hogy a "kiadások optimalizálása" érdekében kénytelenek csökkenteni a stúdiók létszámát. Most egy újabb stúdió csatlakozik a sorhoz, ugyanis a nemrég feltámadt Telltale Games is bejelentette,  hogy hamarosan kevesebb főt fog számlálni.

Hirdetés

A Telltale Games nemrég a hivatalos oldalán tette közzé, hogy a közelmúltban elengedték a csapat egy részét, és bár a döntés hátterét nem részletezték, valószínűleg ebben az esetben is anyagi okokról lehet szó (és persze a mesterséges intelligencia térnyerését sem lehet kizárni). Jonah Huang, az egyik érintett művész is kommentálta a hírt és hozzátette, hogy az utóbbi év eseményei megerősítik, hogy a játékfejlesztőknek szüksége van arra, hogy szakszervezetekbe tömörüljenek, mert jelenleg semmi nincs, ami jogi hátteret vagy védelmet tudna biztosítani az ilyen esetekben.

Már nagyon régre visszanyúló probléma, hogy a játékiparban kevés a stabil pozíció, ami miatt nehéz hosszú karriert építeni rá, de sajnos azóta nem kerültek közelebb a játékfejlesztők a megoldáshoz. A közelmúltban a forgatókönyvírók egy hasonló helyzetben sikeresen fordítottak a pozíciókon, és kényszerítettek ki fontos jogi védelmet a szakmájuk számára, nem lenne meglepő, ha hamarosan a játékfejlesztők is hasonló kísérletet tennének.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)