Hirdetés

Az Xbox újdonsága olyan vékony, hogy a zsebedben vagy a pénztárcádban is elfér

|

Ezzel a kollaborációval tényleg mindenkit meglepett a Microsoft: jön a kifejezetten gamereknek szánt Xbox Mastercard hitelkártya.

Hirdetés

Aligha lövünk mellé, ha azt feltételezzük, hogy az emberek többségének a fejében az Xbox márkanév egyet jelent a Microsoft konzoljával, ugyanakkor lassan, de biztosan nő azoknak a tábora is, akik már inkább egy teljes ökoszisztémával (hardverek, szoftverek, szolgáltatások) kötik össze gondolatban. A redmondiak azonban a márka népszerűsítése érdekében olykor-olykor elszakadnak a megszokott panelektől és olyan, elsőre jópofa viccnek tűnő termékeket is bevállalnak, mint a mémből született Xbox minihűtő.

A maga nemében szintén meghökkentő az Xbox Mastercard hitelkártya megjelenése, mely akár még népszerű is lehet a játékosok körében a jó érzékkel kiválasztott kedvezmények és bónuszok miatt.

Hirdetés

Ahogy sok más hitelkártyával, úgy a Microsoft és a Barclays közös konstrukciójával is pontokat gyűjthetnek a tulajdonosok, amiket aztán levásárolhatnak az xbox.comon. Minden elköltött dollár után egy pont jár, ám akadnak olyan termékek és szolgáltatások, amelyek 3-szoros (Netflix, Disney+, Grubhub és DoorDash ételkiszállítás) vagy 5-szörös szorzóval (vásárlások a Microsoft Store-ban) működnek.

Mindezt még egy sor bónusszal fejelik meg, hogy az xboxos játékosok úgy érezzék, visszautasíthatatlan ajánlatot kaptak: nincs éves kártyadíj, az első vásárlás után 5000 pont (50 dollár) bónusz és három havi Xbox Game Pass Ultimate (csak új tagoknak, de átruházható) jár, és még személyre is szabhatják a plasztikkártyát (öt dizájnból lehet választani, plusz kérésre rákerül a gamertag), az olyan modern funkciókról nem is szólva, mint a digitális pénztárca, az érintésmentes fizetés, a kreditpontok online nyomon követése és a csalás elleni védelem.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Remekül hangzik, ugye? Csak egyetlen bökkenő van: a Microsoft és a pénzintézet megállapodása kizárólag az Egyesült Államokra (ebbe értelemszerűen Alaszka és Hawaii is beleszámítanak) érvényes. Az Xbox Insider program USA-ban élő résztvevői már szeptember 21-étől élhetnek az ajánlattal, jövőre pedig az ország bármely Xbox-játékosa csatlakozhat hozzájuk. Arról egyelőre nincs hír, hogy a Microsoft a későbbiekben hasonló együttműködésre lépne más pénzintézetekkel, akár az Egyesült Államokon kívül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)