Hirdetés

Bár a Marveleket lenyomta, még így is masszív bukás az Aquaman és az Elveszett Királyság

|

Nagy érdeklődés övezi a DCEU hattyúdalát, de ez per pillanat egy cseppet sem segít rajta.

Hirdetés

Nemrégiben befutott a korábban botrányoktól is hangos Aquaman és az elveszett királyság, amivel így hivatalosan is véget ért a DCEU pályafutása: innentől a James Gunn - Peter Safran kettősön a sor, hogy gatyába rázzák a DC jelenleg nem túl fényes filmes univerzumát. Korábban a szakértők azt jósolták, hogy a film akár a hatalmasat zakózott Marveleknél is nagyobb bukás lehet, azért ezt sikerült elkerülni, de még így sem lehet felhőtlen a stúdió öröme.

Az Aquaman 2 bevételei ugyanis mostanra elérték a 258 millió dollárt, amivel a nagyjából 215 millió dolláros büdzséjét bár sikerült visszahoznia, még így is masszív veszteségként könyvelhető el. Mondjuk még így is sikerült lenyomnia a Marvelek összbevételeit, ami mostanra 205 millió dollárnál jár, míg elkészítéséhez nagyjából 275 millió dollárra volt szükség.

Hirdetés

Ezek alapján nagyon úgy tűnik, hogy Jason Momoa aggodalmai nem voltak alaptalanok: mind a mellett hogy film meglehetősen vegyes fogadtatásban részesült, még nem is ejtettünk szót az első felvonás több mint 1 milliárd dolláros összbevételeiről, aminek jó eséllyel a nyomába sem érhet majd a második rész, legalábbis elnézve a mostani számokat.

Szóval bőven lesz min javítani a jövőben, ami remélhetőleg az új filmes univerzumot indító, 2025-ben érkező Superman: Legacy során már tetten érhető lesz.

Ha szeretnétek többet tudni arról, hogyan lesz egy film nyereséges vagy veszteséges, akkor itt van az erről szóló cikkünk, érdemes átolvasni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)