Hirdetés

BREAKING: Bezár a Shadow Gambit: The Cursed Crew és a Desperados III fejlesztője, de az okát sosem találnád ki

|

Tizenkét évvel a megalapítása után lehúzza a rolót a lopakodós taktikai játékok műfajába új életet lehelő Mimimi Games.

Hirdetés

Noha kezdetben még egészen más irányban tapogatózott (daWindici, The Last Tinker: City of Colors), a 2011-ben alapított Mimimi Games viszonylag hamar rátalált arra az útra, amin a továbbiakban haladni kívánt. A müncheni stúdió a 2016-os Shadow Tactics: Blades of the Shogun révén sikerrel ébresztette fel szendergéséből a Commandos-stílusú lopakodós taktikai játékok műfaját, hogy aztán következő alkotásaival még tovább tökéletesítse a receptet.

Nemcsak a 2020-ban debütált Desperados III bizonyult remek játéknak, hanem a szűk két hete megjelent Shadow Gambit: The Cursed Crew is, amelyet végigjátszva könnyen úgy érezhettük, hogy többet talán már nem is lehet kihozni a zsánerből. Nos, ezt a felvetést már biztos, hogy nem a Mimimi fogja megcáfolni, mivel a stúdiónak ez volt az utolsó játéka.

Hirdetés

Mivel a hasonló döntések mögött jellemzően financiális okok állnak, a rajongóitól búcsúzó csapat közleményében hangsúlyozott indok majdnem olyan meglepő, mint a stúdióbezárás híre: bár a fejlesztők nagyon élvezték a munkával töltött éveket és roppant büszkék arra, amit elértek, nem tagadhatják, hogy mindezért súlyos árat fizettek mind ők maguk, mind a családjaik. Éppen ezért a Shadow Gambit kiadását követően úgy érezték elérkezett az ideje annak, hogy saját jóllétüket (nem összekeverendő a jóléttel) helyezzék előtérbe, és behúzzák a féket ahelyett, hogy elköteleznék magukat egy újabb, több évet felölelő fejlesztési ciklus mellett.

Bár új játékot többé nem várhatunk a csapattól, arra ígéretet tettek, hogy továbbra is támogatják a szellemkalózos Shadow Gambitet. Ez első körben egy patchet jelent, de az év hátralevő részében új tartalmakra is számíthatunk.

Kiderült továbbá, hogy a stúdió utolsó alkotását a kritikusokhoz hasonlóan a játékosok is jól fogadták, olyan jól sikerült a rajt, hogy a bónusszal távozhatnak a fejlesztők.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)