Hirdetés

Csodás hírt közölt a Remedy az Alan Wake 2-ről

|

Izgalmas részletekről tájékoztatta befektetőit a fejlesztőcsapat.

Hirdetés

Senki sem vádolhatja azzal a finn Remedyt, hogy tétlenül ücsörögne a babérjain, vagy ne merne kockáztatni. A stúdió az elmúlt években rengeteget áldozott arra, hogy képessé váljon párhuzamosan több projekten dolgozni, és úgy ütemezze a megjelenéseit, hogy minden évben ki tudjon adni egy játékot 2023-tól kezdődően, nem is beszélve az ingyenes és fizetős plusztartalmakról, azaz DLC-kről.

Ezekről a nagyratörő tervekről Tero Virtala ügyvezető írt a Remedy 2022-es teljesítményét összegző jelentésben, melyből kiderül, hogy immáron nem kevesebb, mint 5 AAA kategóriás játék formálódik a jelentősen kibővített stúdió egyes csapatainál.

Hirdetés

Ezek közé tartozik a Rockstar Gamesszel együttműködésben megvalósuló, lényegében egyetlen játékot alkotó Max Payne és Max Payne 2: The Fall of Max Payne remake-je; a 505 Games támogatását élvező Control 2, valamint annak egyelőre cím nélküli spin-offja, a szolgáltatásalapú Codename Condor, valamint a Tencent által finanszírozott Codename Vanguard. Egyik sincs azonban annyira előrehaladott állapotban, mint a Remedy tervei szerint még idén megjelenő Alan Wake 2.

A pszichológiai thrillerek útjáról a túlélőhorrorok ösvényére lekanyarodó folytatást az Epic Games adja majd ki PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re. Virtala szerint már most teljes egészében végigjátszható, és tartalmilag majdnem hiánytalan, azaz közel járnak már ahhoz a ponthoz, amikor az élmény csiszolgatására fordíthatják a figyelmüket. Fontos is lenne a stúdió számára, hogy jól sikerüljön a folytatás, és nem utolsósorban jövedelmező is legyen, mivel az Alan Wake Remastered eladásaiból még mindig nem láttak pénzt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A október 1-jétől december 31-éig tartó negyedévben 31,2 százalékkal, 13,6 millió euróra csökkentek a Remedy bevételei, míg éves viszonylatban 2,5 százalékos volt a visszaesés, és 43,6 millió euró folyt be. Ennek ellenére optimista az ügyvezető, aki úgy véli, hogy az Alan Wake 2 az első rész iránt is megnöveli majd az érdeklődést, így előbb vagy utóbb profitot fog termelni, amiből ők is részesednek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)