Hirdetés

Drámai a helyzet az ikonikus Worms fejlesztőinél, nagyon sokan utcára kerülnek

|

Az évek során kiadóvá avanzsált Team17 a munkatársai harmadától szabadulhat meg átszervezés miatt.

Hirdetés

Aki játszott videojátékokkal az elmúlt 30 évben, annak ismerősen csenghet a brit Team17 videojáték- fejlesztő és -kiadó cég neve. A sajátjai gondozásán felül számos indie alkotást is felkaroló vállalat az 1990-es évek közepétől ment nagyot az ikonikus Worms-sorozattal és bár később is akadtak szép sikerei (Overcooked, The Escapists), a mai napig a kukacok ugranak be minden gamernek először a cég nevének hallatán.

Már korábban is szivárogtak ki arra vonatkozó infók, hogy a vállalat megválna 50 embertől, többek között a Q&A személyzet legalább felétől, de mostanra már 91 érintett munkahelyről beszélnek. Maga a Team17 is év eleje óta beszél bizonyos átszervezésekről, amiket szükségszerű elbocsátások követnek majd.

Hirdetés

A napokban megjelent nyilatkozat ezt annyiban pontosította, hogy a leépítések várhatóan a marketing, az ügyfélszolgálat, az informatikai és a HR részleg alkalmazottait is érintik. A partnerek közül többen elmondták a sajtó képviselőinek, hogy ők is csak akkor értesültek a tervekről, amikor látták, hogy a Team17-nél dolgozó ismerőseik munkát keresnek az interneten. Az alkalmazotti körön kívül a vezetésben is történtek változások : a társalapító Debbie Bestwicket Steve Bell váltja a vezetésben és Michael Pattinson vezérigazgató is megerősítette, hogy elhagyja a céget.

Sokakat megleptek a leépítések hírei, hiszen mostanában egészen jól futott a szekér. A múlt hónapban a vállalat arról számolt be, hogy az első félévi eladások 31%-kal, a bruttó nyereség pedig 18%-kal emelkedett az előző évhez képest. Ezek szerint ez is kevés volt.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)