Hirdetés

Egy indie játék fejlesztője váratlanul árat emelt, nyíltan elmondta, miért

|

Nem biztos, hogy a stílus a helyén volt, de nem tudunk vitatkozni a srác mondanivalójával.

Hirdetés

A 2022-ben megjelent tengeralattjárós horrort, az Iron Lungot sokan imádták, pláne azért, mert mindössze 6 euróba került Steamen és Nintendo Switchen. A fejlesztő novemberben megemelte a játék árát 8 euróra PC-n (Switchen még maradt a régi), ami még mindig kiváló ár egy ilyen jó kalandért. David Szymanski rajongói viszont nem fogadták örömmel a változást (még úgy sem, hogy nem érintette őket), az alkotó pedig egyre kevésbé tűri a kombinálást.

A játékosok elkezdték azzal húzni Szymanski agyát, hogy "csak a pénzért csinálja", amire a fejlesztő meglepő őszinteséggel reagált.

"Azért emeltem meg az Iron Lung árát, mert szerintem a játék 8 dollárt ér, és mert több pénzt akarok keresni. Ha nem tetszik a dolog, akkor nem kell a pénzed. Menj, kalózkodd le, mit érdekel engem."

Hirdetés

Szymanski nem az a típus, aki nagyon szeretne köntörfalazni, így a játékosok emberükre találtak, amikor a pénzzel kezdték szekálni.

"'Csak a pénzért csinálom', ne b**z, tényleg? Játékfejlesztésből élek. Ha nem akarnék pénzt keresni a játékaimból, akkor nem kérnék értük pénzt."

"Szeretem azt az üzleti modellt, hogy »pénzt akarok keresni, szóval csinálok valamit, ami pénzt ér.« Te fizetsz nekem, megkapod a dolgot, és mindenki boldog. Ennyi, semmi komplikált nincs ebben. Ha szerinted a dolog, amit csináltam, nem érdemel ennyi pénzt, akkor rendben. Ne vedd meg, vagy várj meg egy leárazást, vagy találj egy trükkös megoldást, hogy megkapd ingyen, és mondjátok el nekem ezt, hogy legközelebb ehhez mérten árazhassam be a dolgot, amit csinálok."

Nehéz vitázni Szymanski érvelésével. Mivel az Iron Lung film valószínűleg fel fogja pörgetni a lelkesedést a játék körül, így 8 eurós áron is bankot fog robbantani.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)