Hirdetés

Érezhetően kevesebb játék fogyott januárban, mint tavaly ilyenkor, váratlan címek a top 10-ben

|

Megjelenések tekintetében álmos volt az év első hónapja, így a nagy visszatérők taroltak igazán.

Hirdetés

AAA játékok nem igazán szoktak megjelenni januárban, általában azok tolják ide a rajtot, akik szeretnék elkerülni, hogy a legnagyobb durranásokkal kelljen versenyezniük. Ezért jött januárban például a Prince of Persia: The Lost Crown, és ezért dobták piacra januárban a Tekken 8-at is. Remek játékok, de a dömpingben bizonyára elvesztek volna.

Így viszont sikerül beférkőzniük a TOP 10-be, legalábbis ami az európai lemezes és digitális eladásokat illeti. A Nintendo ugyan nem közli a digitális eladásait, így a valóság valamelyest eltérhet a kimutatástól, de hatalmas felfordulást valószínűleg a switches címek sem csináltak volna.

Hirdetés

Az EA Sports FC 24-et például biztosan nem tolták volna le a dobogó legfelső fokáról.

  1. EA Sports FC 24
  2. The Last of Us Part II Remastered
  3. Hogwarts Legacy
  4. Call of Duty: Modern Warfare 3
  5. Grand Theft Auto V
  6. Tekken 8
  7. Super Mario Bros Wonder
  8. Hellblade Senua's Sacrifice
  9. Prince of Persia: The Lost Crown
  10. Need for Speed: Heat

Jól fogyott a The Last of Us: Part II Remastered is, minden bizonnyal annak köszönhetően, hogy akinek megvolt az eredeti, olcsón válthatott. Továbbra is nagyon pörög a Hogwarts Legacy,  és a májusban folytatást kapó Hellblade: Senua's Sacrifice is visszatért, köszönhetően annak, hogy gombokért adják a Steamen.

Összességében azért érezhető némi visszaesés, elemzők szerint Európában 12,14 millió videojátékot adtak el, az 7,3%-kal kevesebb, mint a tavaly januári eredmény. A PS5 jól fogyott, az immár 7 éves Nintendo Switch viszont már kevésbé: összesen 475 ezer konzol talált gazdára a kontinensen, a német és brit eladásokról viszont nincsenek adataink, így ezek ebben nincsenek benne.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)