Hirdetés

Erre tényleg nem számítottunk: a Ubisoftnak adná a Microsoft az Activision játékok jogainak egy részét

|

Az Activision játékai így nem a Game Passban, hanem a Ubisoft+ kínálatában jelennének meg.

Hirdetés

Már szinte minden szervezet jóváhagyta az Activision Blizzard felvásárlását, csak az Egyesült Királyságban működő CMA-nak kellene rábólintania, amely teljesen váratlan módon abba kötött bele, hogy a Microsoft ezzel túl nagy szereplővé válna a cloud gaming, avagy a felhő alapú játékszolgáltatások piacán. Még más országok is értetlenül álltak a felvetés előtt, ezért miután az Egyesült Államokban is elhárultak az akadályok, a CMA jelezte, hajlandó újrakezdeni a tárgyalásokat.

Most a Microsoft olyan módon próbálja meggyőzni a döntéshozókat, amire tényleg senki nem számíthatott: a Ubisofttal szövetkezne.

Hirdetés

A benyújtott megállapodási javaslat szerint a cég átadná a felhős streaming jogait a Ubisoftnak, így az Activision Blizzard játékai nem csak Xbox platformokon lennének elérhetők ilyen formában. Sem a már eddig megjelent, sem a jövőben érkező Activision játékok felhős jogai nem kerülhetnek a Microsofthoz a következő 15 évben, azokat mind a Ubisoftra ruházzák át, ám ez a szabály meglepő módon az Európai Gazdasági Térségre nem vonatkozik, így elképzelhető, hogy az EGT-országokban (így Magyarországon is) csak a Game Passba kerülnek be az Activision Blizzard játékai. A CMA jelezte, megfontolja a javaslatot, a Ubisoft pedig annyit ígért, amint az üzlet lezárul, az Activision Blizzard játékai felbukkannak majd a Ubisoft+-on, illetve szívesen licencelik azokat más felhő alapú és előfizetéses szolgáltatások üzemeltetőinek.

Ez egyébként azt is sugallja, hogy bár a jogok nem a Microsoftnál lesznek, a Ubisoft engedélyezheti, hogy az Activision Blizzard játékai bekerüljenek a Game Passba is - ezzel csak az exkluzivitást kell elengednie a zöldeknek.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)