Hirdetés

Félelmetesen sok pénzzel szállt be a Disney az Epic Gamesbe

|

Másfél milliárd dollárt szán a cég arra, hogy az Epic Games Marvel, Star Wars és Pixar játékokat készítsen.

Hirdetés

A Disney eddig is lelkesen működött együtt az Epic Gamesszel (mint mindenki más, aki a Fortnite közönségét akarta megszólítani), ám most új szintre lép a két cég partnersége: 1,5 milliárd dollárt fektet a Walt Disney Company a stúdióba, és ezért cserébe a Fortnite fejlesztői egy új "videojátékos és szórakoztató univerzumot" építenek.

Arról, hogy ezt hogyan képzelik el, nem sokat árulnak el, de a leírtak alapján egy új játék készül, amely kompatibilis, átjárható lesz a Fortnite-tal, és a Disney, a Pixar, a Marvel, a Star Wars, valamint az Avatar franchise karakterei, helyszínei, elemei fognak megjelenni benne. Játszani, tartalmat fogyasztani és vásárolni egyaránt lehet majd. Úgy hangzik, mintha valamiféle metaverzum volna, csak nem VR-ban, nem olyan Zuckerberg-féle disztópikus módon.

Hirdetés

Jól fog jönni a pénz az Epic Gamesnek, mivel ahogy az iparág más szereplői, úgy ez a cég is elküldött jó néhány alkalmazottat a tavalyi év végén. Tim Sweeney ügyvezető szeptemberben úgy nyilatkozott, sokkal többet költenek, mint amennyit keresnek, de mindent megtesznek, hogy a Fortnite-ot alkotók metaverzumszerű ökoszisztémájává alakítsák. Ennek eredményeképp jelent meg a közelmúltban a LEGO Fortnite, a Rocket Racing, illetve a Fortnite Festival.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)