Hirdetés

Felpörgetné a PC-s megjelenéseit a PlayStation a jövőben

|

Nagy hangsúly fektetnének a multiplatform megjelenésekre, mindezt egy "agresszív" növekedési terv keretein belül.

Hirdetés

Miközben a Sony már arra számít, hogy a PlayStation 5 hardverek éves értékesítési üteme a következő pénzügyi évtől kezdve csökkenni fog, addig az exkluzív címeik PC-s portjai érezhetően jó döntésnek bizonyultak. A Helldivers 2 például már egyidőben jelent meg PlayStation 5-re és PC-re, eredményeként pedig minden idők legtöbbet játszott Sony-s címévé avanzsálódott a Steamen. A sikerek tükrében pedig talán érthető, hogy miért is szeretne nagy hangsúlyt fektetni a PC-s részlegre a vállalat a jövőben is.

Erről maga a Sony Group Corporation elnöke, Hiroki Totoki beszélt, aki egy befektetői kérdezz-felelek során osztotta meg gondolatait a PC-re megjelenő first-party játékok kiadásában rejlő lehetőségekről. Ezek kapcsán elmondta, hogy a vállalat "proaktívan dolgozik azon", hogy több platformra is leszállítsa a játékait, ami egy "agresszív" növekedési terv részét képezi.

Hirdetés

Totoki egészen pontosan úgy nyilatkozott:

"A múltban, mint ahogy azt mindenki tudja, népszerűsíteni akartuk a konzolunkat, ezt pedig elsősorban a first-party játékainkkal szerettük volna elérni."

Majd úgy folytatta:

"Viszont, ha erős first-party tartalmakkal rendelkezünk, nem csak a konzolok, hanem más platformok, például a PC-k esetében is, akkor a multiplatform megközelítéssel ezek a tartalmak bővíthetőek lennének - segítve a nyereség növelését is. Szóval ez is egy olyan dolog, amin proaktívan szeretnénk dolgozni."

Persze azért messzemenő következtetéseket még nem érdemes Totoki szavaiból levonni, de az biztos, hogy némileg egybevágnak a Sony azon korábbi állításaival, miszerint 2025-re first-party portfóliójuk 50 százalékát a PC-s és mobilos megjelenések tennék ki.

Szóval a jövőben vélhetően még több PC-s portra számíthatunk majd, azon sem lepődnénk meg különösebben, ha a Helldivers 2-höz hasonló, szimultán rajtra is gyakrabban kerülne sor, eddig legalábbis minden jel erre mutat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)