Hirdetés

Hivatalos: még idén megjelenik Xboxra a Baldur's Gate 3

|

A Larian Studios fejese leült tárgyalni a gamescomon Phil Spencerrel, és sikerült megbeszélniük, hogyan jelenhetne meg a Baldur's Gate 3 Xboxra.

Hirdetés

Nagyon gyorsan forognak a fogaskerekek, ha a pénzügyi érdek úgy kívánja: mindeddig úgy volt, hogy a Larian Studios leghamarabb 2024-ben adhatja ki a Baldur's Gate 3-at Xboxra, mert bár az Xbox Series X gond nélkül viszi a játékot, a jóval gyengébb Series S-sel nem csak az a baj, hogy 1440p-s maximális felbontásra képes, hanem hogy az osztott képernyős többjátékos módhoz sem elég a teljesítménye.

A fejlesztők megígérték, mindent megtesznek, de azt is elmondták, sajnos nem engedhetik el ezt a funkciót, mert a Microsoft elvárja, hogy a két Xboxon a játékok pontosan ugyanazt nyújtsák funkciók terén. Úgy tűnik, a kiadó is tehet néha kivételt.

Hirdetés

A Larian CEO-ja, Swen Vincke ma örömmel posztolta ki X-re, hogy a Baldur's Gate 3 még idén megjelenhet, ugyanis a gamescomon leült beszélgetni Phil Spencerrel, aki nyilván nagyon szeretné, hogy minden idők egyik legjobban értékelt, az év egyik legjobban futó játéka ne csak konkurens platformokon legyen elérhető. 

Abban maradtak, hogy részben elengedhetik az osztott képernyőt, így míg az Xbox Series X-en támogatott lesz, Series S-en ez az egy funkció hiányozni fog.

Azt, hogy pontosan mely napon jelenik meg a Baldur's Gate 3, még természetesen nem mondta el, de ha visszaér Kölnből az irodába, bizonyára nekilátnak majd az osztott képernyős co-op deaktiválásának a Series S-es változatban, és ha nem is a PlayStation 5-ös kiadással együtt, de a közeljövőben végül érkezhet a platformra a játék. Addig meg az RPG-zni vágyók jó ellesznek a Starfielddel.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)