Hirdetés

Hivatalos: Xbox játékok érkeznek PlayStation 5-re és Switchre hamarosan

|

Phil Spencer bejelentette, mik valójában az Xbox tervei az exkluzivitás megszüntetésével kapcsolatban.

Hirdetés

Hetek óta pletykálják már, hogy a Microsoft nagy, fontos lépésre készül, és saját platformjai, a Windows és az Xbox konzolok mellett a konkurensek gépeire is megjelenteti számos játékát. Az elmúlt néhány napban egyre többen nyilatkoztak, egyre több játék neve merült fel; elengedhetetlen volt, hogy a cég hivatalosan reagáljon a híresztelésekre.

Phil Spencer, Sarah Bond és Matt Booty az Official Xbox Podcast legújabb adásában 20 percen át beszélgettek, kezdve azzal, hogy mi a cég hozzáállása az exkluzivitáshoz, mire számíthatunk tőlük a közeljövőben.

Spencer elmondta, hosszútávra terveznek, és ehhez az kell, hogy a lehető legtöbb embert érjék el. Első körben négy (és csak négy) játékot hoznak el más platformok játékosainak (nem nevezte meg, mely platformokról van szó, de ez játékonként is eltérhet), ám nem árulta el, mik lesznek ezek - várnunk kell a fejlesztőcsapatok közeljövőben esedékes bejelentéseire. Azt viszont kijelentette, hogy sem a Starfield, sem az Indiana Jones and the Great Circle nincs közöttük.

Hirdetés

Egy ponton bevágtak egy-egy rövid jelenetet a Starfieldből, a Minecraftból, a Forza Motorsportból és a Halo Infinite-ből - ezt még azért nem vennénk utalásnak, de simán lehet, hogy utóbbit tényleg átpakolják, annak kifejezetten jót tenne, ha új közönség ismerkedhetne meg vele.

Annyit megtudtunk még, hogy két játékot a közössége tart életben, kettő pedig kisebb, amiket amúgy sem akartak platformexkluzívvá tenni. Mindegyik olyan, ami már több mint egy éve elérhető. Ha tippelnünk kellene, a Hi-Fi Rush és a Pentiment köztük van, talán a Sea of Thieves és a Grounded a másik kettő, de ez csak találgatás a részünkről, nem figyelmen kívül hagyva korábbi pletykákat.

Spencer kiemelte, az, hogy most négy játék megjelenik konkurens platformokra is, nem jelenti, hogy a jövőben nem lesznek exkluzívjaik. Booty hozzátette, a Game Pass sem lesz elérhető PS5-re vagy Switchre, viszont aki kitart a PC és az Xbox mellett, Game Pass előfizetőként a csapat összes saját játékával játszhat az első naptól fogva, további költségek nélkül.

Megtudtuk azt is, hogy mely Activision Blizzard játék érkezik először a szolgáltatás kínálatába: a Diablo IV-et már márciusban játszhatjuk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)