Hirdetés

Ilyen is ritkán történik: ez a fejlesztőcsapat kiveszi a mikrotranzakciókat a játékából, mert mindenki gyűlöli

|

Az emberek persze gyakran fizetnek, de a szeretet fontosabb.

Hirdetés

Hogy jó dolog-e a mikrotranzakciós üzleti modell, azon nehéz érdemben vitatkozni, mert felhasználói szempontból egyértelmű az ellenérzés, de üzletileg pontosan tudja mindenki, hogy ennek köszönhetően tudja az ipar évtizetek óta tartani az alapárakat úgy, hogy közben dinamikusan növekszik. Ugyanis a helyzet röviden annyi, hogy utáljuk, de fizetjük. 

Anno még a PlayStation támogatásával készítettünk erről egy magyarázó videót, érdemes megnézni:

Ettől még természetesen érdemes odafigyelni azokra a hangokra, akik a saját vásárlóink, így tett egy indie stúdió, a főképpen a Monster Train című játékukról ismert San Franciscó-i Shiny Shoe is, meghallotta a játékosok panaszait és úgy döntött, hogy eltávolítja az összes mikrotranzakciót Inkbound nevű játékából.

Hirdetés

Egy közleményben, amelyet a Steamen tettek közzé jelezték, a döntést azután hozták meg, hogy látták: a játékosok ellenérzése az ilyen funkciók ellen egyre erősödik, belefáradtak már abba, hogy mindenért extrán fizetni kell. A Shiny Shoe azt mondta, hogy mindig is igyekeztek "a lehető legnagyvonalúbbak és legőszintébbek lenni", de október 27-ig eltávolítják a játék minden monetizációs elemét.

"Az Inkbound-ot két játékon belüli monetizációs funkcióval indítottuk el, hogy támogassuk a játék folyamatos fejlesztését"

- olvasható a közleményben. Ezzel együtt a döntés végleges:

"Teljesen eltávolítjuk a játékon belüli monetizációt. A meglévő Leveling Passok tartalmát kozmetikai 'támogatói csomag' DLC-vé alakítjuk át."

Azoknak a játékosoknak, akiket ez a választás esetleg felbosszant, mert már pénzt költöttek a játék támogatására, a fejlesztők azt ígérik, hogy "további bónusz jutalmakat" kapnak, amikor a játék a 1.0-s frissítése megérkezik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A játékosok eleinte gyanakvóak voltak, és azt gondolták, hogy biztos van valami csapda a történetben, de a többség már elkezdte ünnepelni a döntést, számtalan támogató komment és szívecske érkezett, már több mint 50 oldalnyi hozzászólás élteti a fejlesztőket, akik most lubickolhatnak a népszerűségben, aztán majd a következő negyedéves pénzügyi jelentés megmutatja, mennyire hoztak jó döntést. 

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)