Hirdetés

Iszonyatosan megérte a PUBG-nek az ingyenessé válás

|

A PUBG már akkor is rendkívül népszerű volt, amikor fizetni kellett érte, de az ingyenessé tétele jelentősen megdobta az egyre csökkenő játékosszámot.

Hirdetés

2017 márciusában indult el és teremtett új műfajt a PlayerUnknown's Battlegrounds, amit ma már PUBG: Battlegrounds néven ismerünk. Megjelenését követően sorra döntötte meg a játékosszám-rekordokat, volt, hogy több mint 3,2 millióan játszották egy időben, úgy, hogy bár kevesebbet kellett érte fizetni, mint az új játékokért általában, nem ingyen adták. 

Eltelt azóta több mint öt év, jöttek konkurensek és új élmények, de az egyszerre játszók száma mindvégig átlag feletti volt, a Steam top 10 legnépszerűbb játéka közül nem tudott kiesni. Újabb lökést adott neki, amikor 2022 januárjában ingyenessé tették minden platformon.

Hirdetés

A Krafton legújabb pénzügyi jelentésében arról írt, hogy a tavalyi év azonos pénzügyi negyedévéhez (április-június) képest 37%-kal nőtt a nettó profit, köszönhetően annak, hogy január óta naponta 80 ezer új játékos próbálta ki a PUBG: Battlegroundsot.

"Az átlag felhasználónkénti bevétel az összes platformot tekintve több mint 20 százalékkal növekedett [az előző negyedévhez képest]. A külföldi piacok (a Dél-Koreán kívüliek) a bevétel 94%-át hozták 2022 második negyedévében."

Említést tettek még a szigorúbb csalóellenes megoldásokról, illetve arról, hogy a New State is szépen fejlődik mobilon. A cég nagyon bízik a decemberben megjelenő The Callisto Protocol sikerében, illetve jön még később egy játékuk, ami a The Bird That Drinks Tears című koreai fantasy regénysorozatot dolgozza fel.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)