Hirdetés

Itt a jövő albérlet-trendje: a PC-vel felszerelt gamer lakás!

|

Ahelyett, hogy saját gamer PC-t építenének a japán gamerek, bérelhetnek olyan lakást, ahol eleve van egy játékra alkalmas gép is.

Hirdetés

Talán már látszik a fény az alagút végén, de még mindig rendkívül drága mulatság egy új gamer PC-t építeni, ami könnyen eredményezheti, hogy sokan valamilyen más megoldás után néznek. A játékstreamelő szolgáltatások, mint mondjuk a GeForce Now lehetővé teszik, hogy egy havidíjért cserébe ne a mi, hanem az Nvidia problémája legyen a kellően erős gép összeállítása, de Japánban egy másik, hagyományosabb bérlési megoldás is megjelent.

A bérlakásokat kínáló cégek sorában ugyanis megjelent nemrég egy e-sporttal foglalkozó cég új vállalkozása, az esportsroom, ami olyan lakásokat ad ki, amikben eleve megtalálható egy PC, illetve tartozik hozzá egy asztal és egy gamer stílusú szék is.

Hirdetés

A belépőszintű gamer lakás kb. 120 ezer forintnak megfelelő jenért bérelhető, és egy kisebb gépigényű e-sport játékok futtatására kifejezetten alkalmas PC-vel van szerelve, amiben egy i7-es Intel processzor, egy GeForce GTX 1650-es videokártya és egy 480 GB-s SSD található.

A spektrum túlsó végén lévő, 213 ezer forintnak megfelelő jenért bérelhető lakásban már egy sokkal combosabb, AMD Ryzen 7 5800X-t, egy GeForce RTX 3070Ti videokártyát, és 1 TB SSD-t felvonultató gép kapott helyet.

Annak érdekében pedig, hogy otthon érezzék magunkat az adott PC előtt, számos egér-billentyűzet kombinációból választhatnak a bérlők, ha pedig streamelni is szeretnének, ehhez is kérhetnek pluszba egy webkamerát és mikrofont is.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Az esportsroom kitalálói egyébként nemcsak a gamerekre gondoltak, professzionális tartalomgyártóknak, például grafikusoknak és videóvágóknak is összeállítottak különböző konfigurációkat és extra bérelhető kiegészítőket, köztük rajztáblákat és karos monitorállványokat.

A játékosoknak szánt lakások egyelőre csak egy városban, és két épületben lesznek elérhetők, de a cég természetesen nem zárja ki a terjeszkedést.

Ti hasznosnak éreznétek egy ilyen szolgáltatást itthon is?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)