Hirdetés

Itt a vége: 30 év után megszűnik a Saints Row játékok fejlesztőcsapata

|

Az Embracer Group bezárja a Volition stúdióját, ami nem azt sugallja, hogy a Saints Row reboot óriási siker lett.

Hirdetés

Valahol szép, hogy épp akkor jelenti be az Embracer Group a Volition megszüntetését, amikor a PlayStation Plus előfizetői a Saints Row tavaly megjelent rebootját kapják ajándékba. Régóta a levegőben volt már a csapat szélnek eresztése, hiszen előző játékuk, a 2017-ben megjelent Agents of Mayhem is súlyos kudarc lett, és az új Saints Row-ra érkezett kritikai és rajongói visszajelzések sem adtak sok okot a reménykedésre.

Az Embracer nem pusztán a legutóbbi bukás miatt döntött így, szerepet játszott a költségcsökkentési döntésben az is, hogy a várttal ellentétben Szaud-Arábia mégsem fektetett 2 milliárd dollárt a vállalatcsoportba.

Hirdetés

A Volition búcsúüzenetében azt írta, a az Embracer Group júniusban bejelentett átalakítási programjának estek áldozatául, és a stúdió bezárása azonnali hatállyal érvényes. Igyekeznek a kollégáknak segíteni az elhelyezkedésben, és nagyon köszönik a rajongóknak az elmúlt 30 évben nyújtott támogatást.

A Volition 1993-ban Parallax Software-ként indult, ők fejlesztették a Descentet, de a világ a Red Faction és a Saints Row miatt ismerte és szerette meg őket. A stúdió birtokában lévő jogokkal a továbbiakban a Plaion rendelkezik, így elképzelhető, hogy lesz még Saints Row játék, de nem a Volition kezei alatt formálódik majd.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)