Hirdetés

Jelentős veszteséggel árulhatja az Xbox az új konzoljait

|

Valószínűleg sokat bukik a gépeken, de a szoftverekből és szolgáltatásokból visszajöhet a kiesés.

Hirdetés

Konzolt venni még mindig olcsóbb, mint beújítani a legfrissebb videokártyákat, ami részben annak is köszönhető, hogy a gyártók generációk óta hajlandóak veszteséggel árulni gépeiket, így viszonylag alacsonyan tudják tartani az árakat, könnyen elcsábítva ezzel a vevőket. Aki konzolt vesz, nyilván játékot is fog, és minden úgy van megsarcolva, hogy a hardveres oldalon kieső összeg visszajöjjön máshol.

Hirdetés

Az Xbox nagyon ráment a szolgáltatásokra, és lelkesen terelgeti a felhasználókat a digitális értékesítés irányába - lényegében a lemezmeghajtó nélküli Series S is azoknak lesz igazán jó, akik Game Pass előfizetők, illetve nem félnek a digitális vásárlástól. 

Összevetve a Series X és a Series S árait a teljesítményükkel, sejthető volt, hogy a Microsoft bukik a konzolokon - elvégre 113.999 Ft tényleg nagyon kevés egy új generációs gépért, One X-et sem lehet ennyiért kapni, a 184.999 Ft pedig soknak tűnhet elsőre, de ha garantált a 60 fps 4K mellett, akkor ez sem vészes. Jeff Grubb, a VentureBeat mindig jólértesült újságírója is úgy véli, mindkét masina esetében nagyobbak a Microsoft költségei, mint amennyit az eladások vissza tudnak termelni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)