Hirdetés

Ki hitte volna: bezár a The Day Before fejlesztőcsapata, mert óriási adósságokba verték magukat

|

Minden pénz, ami a The Day Before eladásaiból befolyik, arra lesz fordítva, hogy kifizessék a tartozásaikat.

Hirdetés

Most már biztos, hogy a The Day Before nem fog úgy feltámadni, mint a No Man's Sky vagy más, rosszul induló, de később egészen élvezhetővé varázsolt játékok. A Fntastic a mai nap folyamán bejelentette, hogy bezár, mert anyagi csődbe vitte őket a játék elkészítése.

Majdnem biztosan per is vár rájuk azok után, hogy nem egészen négy nap telt el a megjelenés óta, és bátran 38,99 euróra árazták a bevallottan félkész, de az ígérttől merőben eltérő, gyakorlatilag alig működő játékot. Nehéz lesz beadni, hogy a körülmények áldozatai, és nem akartak senkit megvezetni.

A közlemény azzal kezdődik, hogy bevallják, elfogyott a pénz, nem tudják folytatni a fejlesztést, és minden bevétel, ami az eladásokból befolyik, a partnerek kifizetésére megy.

"Minden energiánkat, erőforrásunkat, emberóránkat arra fordítottuk, hogy elkészítsük a The Day Before-t, ami az első hatalmas játékunk lett volna. Nagyon szerettünk volna patcheket kiadni, hogy így megmutassuk, milyen lehetett volna a játék, de sajnálatos módon nincs pénzünk arra, hogy folytassuk a munkát."

Hirdetés

Hozzátették az alábbi mondatot is, hogy akinek még csak félig nyílt ki a bicska a zsebében, most teljesen kinyíljon:

"Fontos megjegyezni, hogy a fejlesztés során a közönségtől nem fogadtunk el pénzt, nem volt előrendelés vagy közösségi támogatás. Fáradhatatlanul dolgoztunk öt éven át, vérünket, verejtékünket és könnyeinket a játékba ölve."

Kedvesen elnézést kértek, hogy csalódást okoztak, ők mindent megtettek, de elszámolták magukat. Hálásak azért minden támogatásért.

A The Day Before egyelőre elérhető marad, ahogy a Propnight is, a szerverek működnek, de nem tudják, meddig. Javasoljuk, hogy egyiket se vegye meg senki, bárhol jobb helye van az ezekre szánt összegnek.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)