Hirdetés

Komoly megszorításokat jelentett be a Rockstar Games anyacége

|

Közben mindenkit nyugtatgatni próbálnak, de így is elég nagy lehet a szorongás házon belül.

Hirdetés

A GTA VI-ot is fejlesztő Rockstar Games mögött álló óriásvállalat, a Take-Two Interactive nemrég bejelentette, hogy a cég "jelentős költségcsökkentésen" dolgozik, de nem véletlenül maradtak ennél a meglehetősen sejtelmes megfogalmazásnál, tovább konkrétumokat nem igazán kötöttek a nyilvánosság orrára. 

Annyit még azért hozzátettek, hogy egyelőre nem fognak belekezdeni alkalmazottak elbocsátásába, de könnyen lehet, hogy a kulcsszó itt az a bizonyos egyelőre lesz. Mindez egyébként a Take-Two legújabb eredménybeszámolójából derült ki.

Ebben egészen pontosan úgy fogalmaztak, hogy az egész vállalati rendszert alaposan átgyúrják és masszív költségcsökkentési programon dolgoznak, melynek keretein belül maximalizálni fogják a haszonkulcsokat, és a növekedés érdekében azért természetesen a beruházások sem maradnak el. Az amerikai IGN kérdéseire válaszul Strauss Zelnick vezérigazgató külön is hangsúlyozta, hogy nem terveznek jelenleg elbocsátani dolgozókat (szemfülesek itt is kiszúrhatják a jelenleg kifejezést).

Hirdetés

Zelnick arról is beszélt, hogy kiadások terén messze a legtöbb pénz a marketingre megye el, szóval első körben ezt a részt kellene optimalizálnia a Take-Two-nak. A harmadik felekhez kapcsolódó kiadásaikat is át fogják nézni - ilyenek a különféle szoftverek, a beszállítók, vagy épp a fuvarozás. 

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy tavaly is volt a Take-Two-nak egy hasonló "költségcsökkentési" terve, és akkor bizony végül csak ki kellette rúgni dolgozókat, viszont a cég sosem kommunikálta le hivatalosan, hogy egészen pontosan hány alkalmazottól is vált meg. Csak remélni tudjuk, hogy ezúttal más forgatókönyv valósul meg.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)