Hirdetés

Már az Xbox is mesterséges intelligenciát használt játékok promózásához, nem volt jó ötlet

|

A művészi, egyedi indie címeket egy AI-generált képpel reklámozni nem az évszázad ötlete.

Hirdetés

Az ID@Xbox csapata rengeteget dolgozik azon, hogy olyan játékok is a reflektorfénybe kerülhessenek, melyek nem rendelkeznek többmilliós marketingbüdzsével. Idén úgy döntöttek, hogy inkább pihenni mennek, és az MI-re bízták a posztolást: az eredmény egy borzalmas reklámanyag, és a kiszámítható felháborodás.

A posztban az az egyébként nem különösebben problémás, dalszövegre is utaló felirat szerepelt, hogy:

"Séta az indie csodaországban! Melyik indie címek voltak idén a kedvenceitek?"

Hirdetés

A problémát inkább az okozta, hogy a mellékelt képet nyilvánvalóan generatív szoftver rakta össze. Az egyik szánkózó gyereknek bajsza van, az apuka felső ajka helyén fogak vannak, és mindenki fura fekete csápokat lóbál. Az hagyján, hogy MI képről van szó, de láthatóan senki sem ellenőrizte elég alaposan a program által kiköpött végeredményt.

Az érkező felháborodás hatására a Microsoft törölte is a posztot. A legszomorúbb az egész történetben, hogy az indie játékokat reklámozzák ezzel, azokat a címeket, melyeket kis csapatok (vagy sokszor csak egyetlen személy) raknak össze, sokszor gombokat érő büdzséből. Az ilyen szenvedélyből készült művészetet generatív fércmunkával hirdetni egy kicsit övön aluli.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)