Hirdetés

Még sosem került ennél közelebb a Microsoft az Activision Blizzard felvásárlásához

|

Kiadta előzetes értékelését a brit versenyhivatal, aminek ismeretében okkal optimisták az egyesülni kívánó cégek vezetői.

Hirdetés

Úgy fest, hogy közel két évnyi jogi hercehurca után a Microsoftnak sikerül végigvinnie minden idők legnagyobb értékű játékipari akvizícióját, ha nem jön közbe semmi, akkor legkésőbb október 18-án pezsgődurrogástól lesz hangos a redmondi Microsoft Campus, mivel a Competition and Markets Authority (CMA), vagyis a brit versenyhivatal előzetesen úgy ítélte meg, hogy a Microsoft által benyújtott módosító javaslatok elegendőek arra, hogy megkaphassák a lezáráshoz szükséges hatósági engedélyt.

Mint arra talán emlékeztek, a felvásárlást szintén ellenző, de az annak megakadályozására indított pert elbukó amerikai versenyhivatallal ellentétben a britek nem a Call of Duty esetleges exkluzivitása miatt feküdtek keresztbe az üzletnek, hanem attól tartottak, hogy domináns szereplővé válik a Microsoft a szárnyait bontogató cloud gaming piacon. Erre azt találták ki a redmondiak, hogy meghatározott időre eladják az Activision Blizzard címek streamingjogait a Ubisoftnak. A megállapodás egyébként azt is kizárja, hogy az elkövetkező tíz évben bekebelezzék a francia kiadót, vagy akár csak részesedést szerezzenek benne.

Hirdetés

A CMA október 6-áig ad most lehetőséget arra harmadik félnek számító, tehát az akvizícióban nem közvetlenül érintett piaci szereplőknek, hogy véleményezzék a Microsoft javaslatát, de a hivatal alapvetően úgy ítéli meg, hogy kielégítő választ kapott minden korábban megfogalmazott aggályára. Várhatóan még az október 18-ai határidő előtt véglegesen is áldásukat adják majd a britek az üzletre.

Brad Smith, a Microsoft elnöke a Twitterről X-re átnevezett közösségimédia-platformon, Bobby Kotick, az Activision Blizzard ügyvezetője pedig a cég alkalmazottainak szánt közleményben reagált a CMA bejelentésére. Mindketten elégedettségüket fejezték ki és újból megerősítették, hogy fáradhatatlanul dolgoznak tovább az akvizíció lezárásán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)