Hirdetés

Megdöbbensz, ha megtudod, hány játékot törölt és hány embert rúgott ki az Embracer Group

|

A jó néhány kiadót és fejlesztőstúdiók tucatjait tömörítő holdingvállalat negyedéves pénzügyi jelentéséből derültek ki a számok.

Hirdetés

Azt követően, hogy tavaly májusban kútba esett egy megállapodás az Embracer Group és szaúdi befektetők között, amely nem kevesebb, mint két milliárd dollárral tolta volna meg a cégcsoport szekerét, a vezetőség közölte, hogy kénytelen lesz szorosabbra húzni a nadrágszíjat. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy felülvizsgáltak minden futó projektet, átvilágították az összes stúdiót, és amiről úgy gondolták, hogy felesleges, vagy nem hoz elég pénzt, az nemes egyszerűséggel lenyesték a szervezet testéről.

Ennek a tisztogatásnak esett áldozatul többek között a Saints Row játékokért felelős Volition, és sodródott a megszűnés szélére a Ghotic szériáról ismert Piranha Bytes, valamint landolt a kukában egy új Deus Ex játék. Az imént felsoroltak azonban a jéghegy csúcsát jelentik csupán, az Embracer Group tegnap nyilvánosságra hozott pénzügyi jelentése ennél is lesújtóbb képet fest, és ami igazán aggasztó, a holdingvállalat kilátásai jottányit sem javultak.

Hirdetés

2023 októbere és decembere között 483 munkatársának mondott fel az Embracer, így az azt megelőző negyedév kirúgásait is figyelembe véve már 1387-en voltak kénytelenek új állás után nézni. Ez szám egyébként a teljes személyi állomány 8 százalékának felel meg. Az iméntiekkel párhuzamosan pedig 153 bejelentés előtt álló játékból 29-et elkaszáltak, de Lars Wingefors ügyvezető szavai szerint még nem végeztek, további elbocsátásokra lehet számítani, miközben több eladási, elidegenítési folyamat is zajlik, amelyek javíthatják a mérleget. Kijelentette továbbá, hogy mindent felülíró főszabályként arra törekszenek, hogy a részvényesek befektetéseinek értékét növeljék.

Wingefors szerint nem valószínű, hogy sikerül elérniük kitűzött céljukat, azaz hogy március végéig 8 milliárd svéd korona alá szorítsák felhalmozott adósságállományukat, mivel a PC-s és konzolos eladásaik 5 százalékkal csökkentek, amit csak részben tudott ellensúlyozni, hogy a társasjátékos és szórakoztatóipari részlegek bevételeinek 4 százalékos emelkedése.

Hogy három hónap múlva milyen eredményről tud majd beszámolni, az nagymértékben függ a napokban megjelent (Tomb Raider I-III Remastered Starring Lara Croft, Deep Rock Galactic: Survivor), illetve a következő másfél hónapban érkező játékok (Alone in the Dark, Outcast - A New Beginning, Lightyear Frontier) fogadtatásától.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)