Hirdetés

A Microsoft felveszi a küzdelmet a klímaváltozással szemben

|

A vállalat több évtizeddel előre tervez, és olyan merész célkitűzést fogalmaz meg, amire kevesen vállalkoztak eddig.

Hirdetés

A Microsoft bejelentette a legújabb környezetvédelmi kezdeményezését, amelynek lényege, hogy visszaszorítsa a szénkibocsátást, és a cég 2030-ra karbon-negatívvá váljon, vagyis több szén-dioxidot tüntessen el a levegőből, mint amennyit termel. Mindez sokkal ambiciózusabb vállalás, mint a cégek és kormányok többsége által elérni kívánt karbonsemlegesség.

Hirdetés

Satya Nadella, a vállalat vezérigazgatója ismertette a programot, melynek hosszú távú célkitűzései között szerepel az is, hogy 2050-re a Microsoft az alapítása óta kibocsátott összes szén-dioxidot eltüntesse. A terv megvalósításához a vállalat 1 milliárd dolláros alapot biztosít, és minden évben jelentésben fogja összesíteni az elért eredményeket. Emellett készített a Microsoft egy magyarázó videót is, ezt alább nézhetitek meg.

Amennyiben pedig bővebben szeretnétek olvasni a vállalat kapcsolódó terveiről és előrejelzéseiről, a Microsoft hivatalos blogján megtehetitek erre a linkre kattintva.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)