Hirdetés

Nagyon örül a Ubisoft az Activision Blizzard felvásárlásának, de nem azért, amiért gondolod

|

Yves Guillemot, a kiadó társalapítója és ügyvezetője megosztotta gondolatait a Microsoft üzletéről.

Hirdetés

Lezajlott a Ubisoft aktuális befektetői tájékoztatója, amelynek keretében Yves Guillemot többek között az iparággal kapcsolatos kérdésekre is válaszolt. Az egyik legfontosabb témát cseppet sem meglepő módon a Microsoft és az Activision egyesülése szolgáltatta.

Amikor közel 69 milliárd dollár forog kockán, akkor hirtelen mindenki kíváncsivá válik, és ez a Ubisoft vezetőségénél sincs másképp. Guillemot meglepően pozitívan beszélt a felvásárlásról: szerinte ez az egész csak megerősíti a Ubisoft hozzáállását a piachoz.

Hirdetés

Úgy véli, hogy az akvizíció rámutat arra, mennyire fontosak manapság a jól ismert brandek, de ezen felül is megjegyezte, hogy a Microsoft részben a King miatt vásárolja fel az Activision Blizzardot. A mobilos óriás iszonyatos pénzeket termel a Candy Crushnak köszönhetően, és Guillemot szerint redmondiak elszántsága a bizonyíték rá, hogy jó döntés volt részükről is a mobilplatformokra koncentrálni.

"A felvásárlás megmutatja, hogy mekkora értékkel bírnak a konzolos és PC-s szellemi termékek, de a mobilosok is, amelyek világszerte kedvelt brandekké válnak. Ez egy fantasztikus lehetőség. A Microsoft szerint az Activision alku mobilos része nagyon fontos. Ez összhangban áll a mi elképzeléseinkkel és befektetéseinkkel is."

Azt mondjuk Guillemot nem tette hozzá, hogy a Kinggel ellentétben a Ubisoft olyan gyorsan kaszálja el a mobiljátékokat, ahogy kihozza őket, de alapvetően nem téved. A mobilpiac rengeteg pénzt termel, akár szeretjük, akár nem. Nem véletlen, hogy közeleg a The Division és a Rainbow Six Siege mobilos változata.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)