Hirdetés

Komoly adóterhek alól mentesül a Rockstar Games Angliában

|

Az Egyesült Királyság videojátékipart segítő programjának pénzügyi keretéből jócskán részesül a GTA V és a Red Dead Redemption mögött álló cég.

Hirdetés

Az angol videojátékipar erősítésére hozták létre azt a programot, ami eredetileg kis fejlesztőstúdióknak segít a növekedésben azzal, hogy adóterheiket csökkenti. A GTA és a Red Dead Redemption játékok révén elképesztő bevételeket termelő Rockstar mindennek nevezhető, csak kis cégnek nem, ennek ellenére a Video Games Tax Relief program költségvetési keretének jelentős hányadát az ő támogatásuk teszi ki. 

Hirdetés

A cég összesen 34,5 milliárd forintnyi adóteher alól mentesült, hála a VGTR-nek, ami az eddigi legnagyobb adókedvezmény az iparágban. Érthető, hogy miért szavazza meg a brit parlament az engedményeket, hiszen ennek köszönhetően a cégek szívesen nyitnak stúdiókat az országban, ezzel is munkahelyeket teremtve - a Rockstar például több mint ezer állást kínál Anglia szerte. A beérkező adócsökkentési kérelmeket átnéző TaxWatch UK elnöke, George Turner korábban nemtetszését fejezte ki a jelenséggel kapcsolatban:

"Nem lehet az a kormány szándéka, hogy olyan rendszert vezessen be, ami a VGTR költségvetésének jelentős részét egyetlen, roppant jövedelmű cégre költi. Ez a bizonyíték arra, hogy komoly reformokra van szükség a VGTR-ban."

A program egyébként igen megtérülőnek bizonyul az államnak, mivel ennek hála 9240 új munkahely jött létre az országban, és a támogatott cégek igen nagy bevételt produkálnak, így a VGTR-ban elengedett minden egy font négyszeres adóhasznot hoz a brit gazdaságnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)