Hirdetés

Kudarcba fulladt az Eugene Systems fejlesztőinek sztrájkja

|

Hiába szállítottak le egy remek stratégiai játékot és hiába álltak ki magukért, az Eugen Systems munkatársait semmibe vette a vezetőség.

Hirdetés

A Steel Division: Normandy 44 nem hibátlan ugyan, de nagyszerű szórakozás mindazoknak, akik kedvelik a háborús stratégiákat, ráadásul a fejlesztőcsapat a megjelenés után is terveztek hozzá tartalmakat. Viszont elég komoly problémák ütötték fel a fejüket a francia stúdióban: a munkatársak fele sztrájkolni kezdett, mivel - állításuk szerint - a cég az elvárt bérminimum alá csökkentette a fizetésüket, nem kompenzálta a túlórákat és túlhajszolta őket. Akkor még úgy hírlett, hogy a vezetőség nyitott a párbeszédre, a kialakult helyzet megoldására. 

Hirdetés

Most pedig befejeződött a dolgozók sztrájkja, de nem azért, mert a vezetőségnek sikerült megegyeznie a fejlesztőkkel, épp ellenkezőleg: próbálkozásaik kudarcba fulladtak, mivel feletteseik figyelmen kívül hagyták a követeléseiket és nem hajlandóak velük tárgyalni. 

Hat hétnyi sztrájk és a helyzet megoldani akarásának hiánya után az Eugen Systems menedzsmentje végre megmutatta az igazi arcát, és meg sem próbálják tagadni, hogy nem szándékoznak tárgyalni velünk. A legutóbbi, március 23-ai meeting csupán negyed óráig tartott, és miután folyamatos elutasításban részesültünk, megkérdeztük tőlük, hogy hajlandóak-e tárgyalni egyáltalán bármiről. A válaszuk gyors és pontos volt: nem.

- írta az egyik érintett munkatárs.

A vezetőség az azóta eltelt két hét során sem változtatott a hozzáállásán, így bár a sztrájknak véget vetettek, az alkalmazottak azt ígérik, hogy a csatának közel sincs vége. A Union of Video Game Workers honlapján közölt posztjuk szerint a rendelkezésükre álló jogi eszközökkel folytatni fogják a jogaikért folytatott küzdelmet a francia munkaügyi bírósághoz fordulva.

Mi drukkolunk nekik, hogy siker övezze a fáradozásaikat. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)