Hirdetés

Teljesen átalakul az Electronic Arts, szétválik az EA Sports és az EA Games

|

Az EA Games egyből új nevet is kap az átalakulás folyamán.

Hirdetés

Tegnap éjjel jelentette be az Electronic Arts CEO-ja, Andrew Wilson, hogy alaposan át fogják alakítani a kiadó szerkezeti felépítését. A folyamat legfontosabb és leglátványosabb része az lesz, hogy teljesen szétválik az EA Games, illetve az EA Sport, az előbbit pedig át is nevezik. Az korábbi EA Games néven illetett részleg mostantól EA Entertainment néven folytatja a munkát - ezzel is arra akarnak utalni, hogy a portfólió immár túlmutat simán csak a videojátékok világán.

A szerkezeti változtatások természetesen személyeket érintő átalakulásokkal is járt, az EA ezekről is részletes tájékoztatást adott.

Hirdetés

Andrew Wilson elmondta, hogy jövőben legendás franchise-aikra és az innovatív új tapasztalatokra akarják majd építeni az az interaktív szórakoztatóipart, amit a cég képvisel. Kiderült, hogy Laura Miele, az EA korábbi COO-ja lesz az EA Entertainment szórakoztatóiparért, technológiáért és központi fejlesztésért felelős elnöke, ebben a pozíciójában pedig továbbra is szorosan együtt fog működni Vince Zampellával és más vezetőkkel. Az EA Sports részleg a továbbiakban is Cam Weber vezetése alá tartozik. 

Wilson szerepe gyakorlatilag változatlan, CEO-ként mindkét nagység, az EA Entertainment és az EA Sports is alá tagozódik be. Fontos változás, hogy a korábbi CXO (Chief Experiences Officer ), Chris Bruzzo visszavonul, a CFO (Chief Financial Officer), Chris Suh pedig szintén elhagyja a céget. Az ő helyüket David Tinson és Stuart Canfield veszi át. A fontos kreatív pozíciókban elvileg nincs változás, szóval még mindig Vince Zampella vezeti a Respawn csapatát és felel a teljes Battlefield szériáért, Samantha Ryan pedig a BioWare, Maxis, Full Circle és Motive Studios csapatokat irányítja. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Az egyelőre nem tudni, hogy az egyes fejlesztőcsapatokat egészen pontosan hogyan fogja majd érinteni az EA történetének talán legnagyobb átalakítása. Az mindenesetre bizonyos, hogy az EA Sports felel majd továbbra is a F1, a PGA Tour, a Super Mega Baseball, a Madden NFL, az NHL, valamint a FIFA-ból leágazó EA Sports FC, illetve a hamarosan rebootot kapó College Football szériákért. Az EA Entertainmenthez pedig olyan csapatok tartoznak, mint a Respawn, a DICE, a a Ripple Effect, Ridgeline Games, a Full Circle, a Motive Studio, az EA Seattle, valamint a BioWare.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)