Hirdetés

Tényleg felvásárolja a Sony a The Witcher széria és a Cyberpunk 2077 fejlesztőit?

|

Terjedőben van egy pletyka, amely szerint a PlayStation Studios része lesz a CD Projekt RED. Na de mi igaz ebből?

Hirdetés

Mióta a Microsoft és a Sony elsősorban felvásárlások révén minden korábbinál nagyobb lendülettel kezdte el bővíteni játékfejlesztői kapacitását, a két tábor hívei sorra boronálják össze a számukra rokonszenves stúdiókat és kiadókat a kedvenc konzolgyártójukkal. Persze ebből a játékból a sajtó is előszeretettel veszi ki a részét, hiszen egyrészt roppant szórakoztató, másrészt hálás téma azt találgatni, hogy ki kit vesz meg legközelebb.

Emiatt igazából nem is okozott meglepetést, hogy érdekes pletyka ütötte fel a fejét rögvest azután, hogy a Sony majd' két évnyi kihagyást követően újabb PlayStation Showcase-t tartott, megvillantva egy sor PlayStation 5-re, valamint részben PC-re és még Xbox Series X|S-re is megjelenő újdonságot néhány exkluzív játék kíséretében. Több, magát jól értesült bennfentesnek valló személy is azt terjesztette Discord szervereken, valamint a Twitteren, hogy a Sony felvásárolja a CD Projekt RED-et.

Hirdetés

Noha egy ilyen üzlet kétségkívül izgalmas kérdéseket vetne fel - például azt, hogy exkluzívvá válna-e a The Witcher széria és a Cyberpunk 2077-is -, az elképzelés valójában több sebből is vérzik. Egyrészt az alapítók és a vezetők a részvényeknek alig több mint 33 százalékát birtokolják, tehát az ő beleegyezésük nem lenne elég. Illetve ott van még a lengyel cég által fenntartott GOG.com, amely nehezen illeszthető a Sony portfóliójába. De még ha ezek az akadályok valahogy el is hárulnának az üzlet elől, egyetlen problémával továbbra is számolniuk kellene az exkluzív vajákkalandokról álmodó rajongóknak, nevezetesen azzal, hogy az egész történet kacsa.

Először Ola Sondej, a CD Projekt RED PR-osa közölte a Twitteren, hogy nem folytatnak tárgyalásokat a Sonyval a felvásárlásról, később pedig Adam Kiciński ügyvezető erősítette meg ugyanezt a befektetőknek.

"Részünkről semmi sem változott. Megismételhetem azt, amit évek óta mondogatunk: a CD Projekt nem eladó. Függetlenek akarunk maradni. Úgy hiszem, kiváló stratégiát követünk, ami kétségtelenül nehéz feladat, de nagyon izgalmas a saját utunkat járni. Szóval ez az egész csak pletyka."

Ti örülnétek, ha valamelyik konzolgyártóhoz kerülne a CD Projekt RED, vagy jobban szeretnétek, ha független maradna?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)