Hirdetés

Több pénzért vásároltak fel egy mobilos játékfejlesztőt, mint amennyit a Disney adott a Star Wars jogaiért

|

Hajmeresztő összegért vitték a Star Trek Fleet Command és a Marvel Strike Force fejlesztőjét.

Hirdetés

A szaúdi Savvy Games Group játékfejlesztéssel és e-sporttal foglalkozó cégsoport nemrég bejelentette, hogy megállapodott a Scopely játékstúdió felvásárlásáról. A 2011-ben alapított, mobilos játékok fejlesztésére specializálódott cég maga is több akvizíciót hajtott végre az elmúlt években, például 2020-ban felvásárolta a Disney tulajdonában álló FoxNext Gamest, egy évvel később pedig a Sony-birodalom részét képező GSN Games-re csapott le, potom egymilliárd dollárért.

A szaúdi cégcsoport ennek megfelelően nem aprópénzért lett a Scopely új tulajdonosa: 4,9 milliárd dollárt fizettek, ami közel 1692 milliárd (!) forintnak felel meg. Összehasonlításként: 2012-ben a Disney szűk egymilliárd dollárral kevesebbért, 4,05 milliárd dollárért vásárolta meg a Lucasfilmtől a Star Wars franchise jogait.

Hirdetés

"A Scopely az egyik leggyorsabban növekvő játékfejlesztő cég, amelynek már hosszú ideje csodáltuk a képességét, hogy milyen elhivatott közösséget tud építeni"

- méltatta az új akvizíciót Brian Ward, a Savvy Games Group vezérigazgatója.

A cég egyébként megőrzi az önállóságát, a Savvy nem fog beleszólni a Scopely működésébe. A vezetőség sem változik, továbbra is Walter Driver és Javier Ferreira gyakorolják majd a vezérigazgatói jogokat. A tranzakció akkor zárulhat le, ha a különféle szabályozó hatóságok és versenyhivatalok is rábólintanak a felvásárlásra.

A szaúdi kormány egyébként az utóbbi időben komolyan elkezdett a videojáték-iparra fókuszálni, a  Bloomberg értesülései szerint nem kevesebb mint 38 milliárd (!) dollárt fordítanak arra, hogy az iparág egyik központjává váljanak.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)