Hirdetés

Több pénzt kér el a Twitch azoktól a videósoktól, akik túl sokat keresnek

|

A szolgáltatás üzemeltetése drága, úgyhogy növelni kellett a sarcot.

Hirdetés

A Twitchtől nem idegen, hogy olyan döntéseket hoz, ami erős szemöldökráncolásra készteti a közösséget. Nemrég például a Host mód elvételét jelentették be, ami sokat segített a feltörekvő streamerek előtérbe kerülésében. 

A most bejelentett változtatás csak a videósokat érinti, közülük is csak azokat, akik jelentős vagyonra tesznek szert feliratkozóiknak köszönhetően.

Hirdetés

Eddig az volt a szabály a legtöbb videós esetében, hogy minden feliratkozás (avagy sub) értékéből 50%-ot a Twitch megtart magának, a maradék 50% pedig megy a videóshoz, függetlenül attól, mennyit keres egy hónapban. Voltak azonban olyan, félig-meddig véletlenszerűen, de semmiképpen nem valami szigorú rendszer alapján kiválasztott kiemelt partnerek, akik 70%-ot kaptak, és 30%-ot kellett beszolgáltatniuk.

2023. június 1-jétől azonban 100 ezer dolláros (39,5 millió forintos), subokból származó bevételig marad a 70/30-as felosztás, mindenen, ami e fölött van, 50/50 arányban kell osztozni a platformmal, azt követően, hogy a jelenlegi szerződés lejár. A számláló a szerződés megújulásának napjától aktív, és 12 hónappal később nullázódik. A Twitch állítása szerint ez a módosítás a streamerek 90%-át nem érinti.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A döntés hátterében a növekvő költségek állnak, az Amazon Web Services szolgáltatása drága, még úgy is, hogy a Twitch az Amazon tulajdonában áll. 

Akit további részletek érdekelnek, vagy szeretné látni, milyen levelet kaptak a streamerek, erre fáradjon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)