Hirdetés

Tudod, miért nem sietnek a GTA 6-tal? Nézd meg a Take-Two Interactive üzleti eredményeit!

|

A kiadó beszámolt a 2023. június 30-án véget érő negyedévre vonatkozó bevételi eredményeiről, köszönik, jól vannak.

Hirdetés

Reménykedünk benne, hogy látótávolságon belülre kerülhet már végre egy GTA 6 megjelenés, de ha megnézzük a Take-Two Interactive üzleti jelentését a legutóbbi negyedévről, akkor azt is érezhetjük, hogy nagyon nem sürgeti őket semmi, elég kellemesen megélnek a már évek óta futó címeikből. Nyilván ez elkényelmesít minden céget, Zelnick csapata sem jelent kivételt, most éppen olyanokat nyilatkozgat, hogy a visszafelé kompatibilitás nem szükségszerű, csak kellemes adalék, ezzel is magyarázva az amúgy PC-re nem is érkező RDR2 50 dolláros árcéduláját PS4-re, aminek a napokban történt bejelentése elég nagy port kavart.

Hirdetés

Hogy tehetik meg mégis ezt? - kérdezi ilyenkor az egyszeri felhasználó, és a válasz nem bonyolult: pénzből. A kiadó címei még mindig elképesztően jól fogynak, a Grand Theft Auto sorozat természetesen a Take-Two legjobban teljesítő szériája, több mint 405 millió eladott darabszámmal. Ez a 2022. március 31-én véget ért előző negyedév 400 milliós számáról nőtt tovább az elmúlt 3 hónapban, laza 5 millióval. A már lassan egy évtizede debütált Grand Theft Auto V-ből több mint 185 millió darabot adtak el, ami 180 millió darabról nőtt, tehát nem nehéz kitalálni, hogy a GTA 5 hozta ezt a csodás növekedést az egész szériának is.

"Ez az elmúlt 10 év legkelendőbb játéka az Egyesült Államokban, mind az egységnyi, mind a dollárban mért eladások alapján"

- áll a jelentésben, és már tényleg nem értjük, honnan sikerül ennyi év után is találni még 5 millió embert, aki először vagy újra fizet ezért a játékért.

A Red Dead Redemption-sorozatból mindössze két kiadást követően több mint 79 millió darabot adtak el világszerte, ami 75 millió darabról 75 millióra nőtt, szintén 5 milliós léptékben az elmúlt negyedév során. A Red Dead Redemption 2 több mint 55 millió példányban kelt el, 2 millós új eladással. Az elmúlt öt évben ez volt a második legkelendőbb cím az Egyesült Államokban a dollárban mért eladások alapján.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Az évek óta nálam szégyenpadon ülő NBA 2K sorozatból világszerte több mint 140 millió darabot adtak el, szintén 5 millióval nőtt a példányszám 3 hónap alatt, és akkor ebben az undorítóan telenyomott mikrotranzakciós modell nincs is benne. A Borderlands sorozatból világszerte több mint 81 millió darabot adtak el, ez az előző negyedévben elért 80 millióról nőtt egy kicsivel, ezt nagyrészt a Borderlands 3 hozta össze. A Sid Meier's Civilization sorozatból több mint 67 millió darabot adtak el, ami megegyezik az előző negyedévvel. A BioShock sorozatból közel 42 millió darabot adtak el, ami szintén megegyezik az előző negyedévvel.

A kiadó tehát a mikrotranzakciókat nem számolva is szépen megélhet pusztán a GTA V és a Red Dead Redemption 2 piacon tartásából, nem véletlen, hogy újabb és újabb bőrt igyekeznek lehúzni mindkettőről. Mit gondoltok erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)