Hirdetés

Milliókra büntették meg a Ubisoft igazgatóit

|

A francia részvénypiacot szabályozó szervezet bennfentes kereskedelem vádjával milliós nagyságrendű büntetés szabott ki a Ubisoft igazgatóságának néhány tagjára.

Hirdetés

Mostanában egy kicsit olyan, mintha elátkozták volna a Ubisoftot: a játékok nem pörögnek úgy, mint kéne, a Vivendi agresszíven próbálja befurakodni magát a cégbe, most pedig a törvény is lecsapott a kiadóvállalatra, hiszen 1.2 millió eurós büntetést kaptak bennfentes kereskedelemért.

A bennfentes kereskedelem azt jelenti, hogy valaki a birtokában lévő bennfentes információkkal üzleti előnyre tesz szert. Itt például olyasmire kell gondolni, hogy valaki úgy kereskedik részvényekkel, hogy közben mások számára nem ismert körülményeket figyelembe véve tudja, hogyan fog alakulni az értékük.

Az AMF (vagyis a francia részvénypiacot szabályzó szervezet) most azzal vádolja a Ubisoft egyes igazgatóit, hogy szándékosan adtak el hatalmas mennyiségű részvényt a Watch Dogs és a The Crew csúszásának bejelentése előtt, mely után 26 százalékot csökkent a cég részvényeinek értéke.

Az AMF összesen 1.2 millió eurót szabott ki, melyekből 700 ezret Yannis Mallatnak, a Ubisoft Montréal vezérigazgatójának egymaga kell kifizetnie, ami azért eléggé húzós. A Ubisoft tagadta, hogy bennfentes kereskedelemről lenne szó és azt állítják, hogy a késésekről kizárólag a cég vezérigazgatója, Yves Guillemot tudhatott.

"Sajnos az AMF döntéséből jól látszik, hogy mennyire félreértik a játékfejlesztés működését, illetve a mi cégünk belső felépítését. Minden nagyobb játékhoz több csapatra van szükség, de végül csak a vezérigazgató dönthet egy olyan radikális lépésről, mint egy megjelenési dátum megváltoztatása."

Yannis Mallat megerősítette, hogy minden érintett alkalmazott fellebez az ügyben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)