Hirdetés

Történelme legfontosabb megbeszélése vár a Ubisoftra

|

Néhány héten belül újra tárgyalóasztalhoz ül a Ubisoft igazgatói tanácsa, és könnyen lehet, hogy mire az ülésnek vége, már az egész kiadót egy másik cég, a Vivendi irányítja majd.

Hirdetés

Miután az Activision-Blizzard végre lerázta magáról a Vivendit, az óriás a Ubisoft felé fordult. Az elmúlt hónapokban többször is hírt adtunk róla, hogy újabb és újabb részvényeket szereztek meg, ezzel egyre nagyobb részesedésre szert téve a vállalatban. A következő igazgatótanácsi ülést a hó végén tartják, ahol újra is választják a tagokat, ez pedig tökéletes alkalom lehet a Vivendi számára, hogy szép lassan átvegyék a hatalmat.

A Ubisoft természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy meggyőzze a befektetőket, hogy a vállalat sikeresebb lesz, ha a jövőben is a jelenlegi rendszerben üzemel tovább, mintha a Vivendi részeként működnének. 

Nemrég a Ubisoft dolgozói már létrehozták a WeLoveUbisoft weboldalt, ahová több mint 3000 munkatárs mosolygós képét töltötték fel, és ahol a csapategység, az összetartás fontosságát hirdetik. Most a vállalat más oldalról is megpróbálja megközelíteni a dolgot: a WeAre.Ubisoft.com oldalon a rajongók és befektetők számára fontos és érdekes infókat gyűjtötték össze, hogy betekintést engedjenek a kiadó ügyeibe.

A Vivendi immár a szavazatok több mint 20%-át birtokolja, de a Guillemot család is mindent megtesz annak érdekében, hogy megőrizzék függetlenségüket. A Guillemot testvérek nemrég vásároltak újabb 4 millió részvényt durván 144 millió euróért, amivel sikerült a saját szavazataikat is feltornázni 15%-ra.

A Vivendi továbbra is ragaszkodik ahhoz az állásponthoz, hogy nincs szándékában átvenni a kiadó felett a hatalmat, csak egy "gyümölcsöző együttműködést" szeretne építeni az Assassin's Creed franchise kiadójával. De ha valami véletlen folytán mégsem a Guillemot testvéreket választják meg a cég élére szeptember 29-én, az bizony nagyon komoly hatással lehet a kiadó jövőjére.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)