Hirdetés

Új királya lett a Resident Evil játékoknak, már ami az eladásokat illeti

|

Sikerült letaszítani a trónjáról a Resident Evil 7-et, új királyt koronázhatunk.

Hirdetés

A Capcom joggal lehet büszke a Resident Evil játékokra (és ezt nem csak régóta aktív és elvakult rajongóként írom, az eladási számok egyértelműen őket igazolják), a kiadó bevételeinek jelentős részét biztosítja a több évtizede virágzó széria.

A legtöbb versenytárssal ellentétben a Capcom szereti világgá kürtölni eredményeit, minden fontosabb játékának és franchise-ának eladási teljesítményéről rendszeresen értesülhetünk, ha követjük azt a toplistát, amit ők szerényen csak Platinum Titles névvel futtatnak, ide kerül be minden olyan cím, amelyből több mint egymillió példányt adtak el.

Hirdetés

A kiadó most frissítette hivatalos eladási adatait, így kiderült, hogy június 30-ig a közkedvelt Resident Evil 2 2019-es újraálmodott változata több mint 12,6 millió példányban kelt el - ezzel az egész franchise legjobban fogyó darabja lett. Korábban ezt a rekordot a 2017-es Resident Evil 7: Biohazard tartotta a maga szerény 12,4 milliós eladott példányszámával, ami szintén nem rossz teljesítmény.

Amellett, hogy a Resident Evil 2 remake lett a legkelendőbb Resident Evil cím, minden idők 3. legkelendőbb Capcom alkotásként is ünneplhet, csak a Monster Hunter Rise (13,2 millió) és a Monster Hunter World (19 millió) állnak felette a képzeletbeli dobogón. Szinte nagy sikert könyvelhet el a nemrég megjelent Street Fighter VI is, amely Platinum Titles legújabb üdvöskéje, mivel az első hónapban 1,9 millió példányt adtak el belőle. Hunter kolléga véleménye szerint a siker persze nem alaptalan.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)