Hirdetés

Újabb jel utal arra, hogy az Activision akár ki is vonulhat az Egyesült Királyságból

|

Egy friss jelentés szerint a Microsoft ezt a lehetőséget is mérlegeli, ha a britek blokkolják a felvásárlást.

Hirdetés

Változatlanul az Activision Blizzard 68,7 milliárd dolláros felvásárlása a játékipar legizgalmasabb eseménye, hiszen a reménybeli vevő Microsoftnak továbbra sem sikerült mindenhol meggyőznie a versenyhatóságokat az összeolvadás ártalmatlanságáról. A két nagy akadályt az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság illetékes szervei jelentik, amelyek közül az utóbbit felügyelő CMA (Competition and Markets Authority) a felhős játékok piacának védelmére hivatkozva torpedózta meg az akvizíciót. A redmondiak fellebbeztek az ügyben, amely így július 24-től kerül meghallgatásra.

Az eljárás vége tehát még odébb van, a Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella azonban egy korábbi interjúban nem zárta ki kategorikusan, hogy ha végül csak a britek fognak ellenkezni, akár az Activision kivonulása is szóba kerülhet az Egyesült Királyságból. Most egy újabb jel utal erre a lehetséges forgatókönyvre.

Hirdetés

A Microsoft elnöke, Brad Smith a héten a brit pénzügyminiszter Jeremy Hunttal tárgyal, a találkozó hivatalos témája pedig ugyan a mesterséges intelligencia szabályozása lesz, a vállalat szóvivőjének közleménye alapján viszont Smith azt reméli, hogy az Activision-üzletről is elbeszélgethet a politikussal. A redmondiak megfogalmazásában a vállalat "továbbra is elkötelezett a kreatív és konstruktív megoldások megtalálására, és a fennmaradó szabályozási aggályok kezelésére".

A Bloomberg hírügynökség ennek kapcsán közölt egy beszámolót, amely saját forrásokra hivatkozva arról ír, hogy Smith egy "extrém" forgatókönyvet is felvethet Huntnak az Activision kivonulásáról, amennyiben nem sikerül dűlőre jutniuk a CMA-val folytatott birkózásban. Emellett a Microsoft állítólag azt is kilátásba helyezheti, hogy egyezség hiányában egész egyszerűen figyelmen kívül hagyja a döntést, és végigviszi az akvizíciót.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ez tehát nem hivatalos értesülés, de mivel korábban a CEO Satya Nadella sem zárkózott el a kivonulás lehetőségétől, nincs okunk feltételezni, hogy az ne vetődhetne fel a találkozón. Az viszont már más kérdés, hogy vajon mennyiben reálisak a fenti menetrendek, hiszen az Egyesült Királyságé az egyik legnagyobb videojátékos piac, így a Microsoft valószínűleg jóval hamarabb hozna meg egyéb, a CMA által féltett felhős játékokat érintő kompromisszumokat, mint hogy leállítsa az Activision Blizzard címek helyi forgalmazását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)