Hirdetés

Veszteséggel üzemel és az Xbox Game Pass legkevésbé népszerű szolgáltatása a felhő alapú játék

|

A Microsoft igyekszik meggyőzni a döntéshozókat, hogy a cloud gaming tényleg nem állhat az Activision Blizzard felvásárlásának útjába.

Hirdetés

Eltelt már néhány év azóta, hogy több cég is elkezdett nagy erőforrásokat a cloud gamingre fordítani, de mivel az élmény még mindig nem kifogástalan akkor sem, ha stabil és gyors a net, a játékosok jobban szeretnek konzolokon és PC-n játszani az eleve ezekre szánt játékokkal. Az egyik nagy zászlóshajó, a Google Stadia már el is süllyedt, és az Xbox megoldása sem kimondottan népszerű.

Sarah Bond, az Xbox egyik fejese az amerikai fogyasztóvédelemnek elmondta, hogy a Game Pass Ultimate által kínált szolgáltatások közül a felhő alapú játék lehetősége a legkevésbé népszerű, és veszteséggel üzemeltetik ezt.

Hirdetés

Az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán tartott meghallgatáson az is kiderült, hogy a felhasználók elsősorban konzolon használják a cloud gaminget, azért, hogy anélkül próbálhassanak ki játékokat, hogy le kellene tölteniük őket, illetve a telepítés befejezése előtt elkezdhessenek játszani.

A cloud gaming kapcsán egyébként a britek is aggódtak, ők emiatt akadályozták meg az üzlet létrejöttét. Bond hangsúlyozta, hogy a játékstreaming csak egy funkció, nem egy külön piac, és nem mindig nyújt tökéletes élményt, hiszen a játékokat konzolokra találják ki, más eszközökön futtatva nem ugyanolyan velük játszani.

A Microsoft most önostorozással próbálkozik, azt is elismerte, hogy a konzolháborút elvesztette.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)