Hirdetés

Remek videó szemlélteti az elmúlt 30 év játékeladásait

|

Akad olyan játék, amely eleinte még uralta a listát, mára azonban a top 10-ben sincs. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy alakultak az elmúlt három évtizedben az eladási listák, ez a videó megmutatja.

Hirdetés

Ha valaki megkérdezné tőletek, hogy 1990-ben mi volt a legjobban fogyó videojáték, akkor mit felelnétek? A Tetris? A Duck Hunt? Esetleg a Super Mario Bros.? Vagy mi a helyzet 2004-gyel? A Frogger, a Pokémon Red/Blue vagy a Lemmings uralta az évet? Honnan indult a Minecraft és meddig jutott napjainkig?

Hirdetés

Ilyen és ehhez hasonló érdekességeket igyekszik megválaszolni az a hiánypótló videó, amelyet egy elsőéves, adatelemzés-kedvelő PhD hallgató készített a Data is Beautiful névre hallgató csatornájára. Leírása szerint a vállalatok pénzügyi jelentéseit felhasználva követte nyomon 1989-től kezdve 2019-ig a legkelendőbb videojátékokat, amelyek kapcsán nem egy-egy régióra korlátozott, hanem összesített  számadatokkal dolgozott, beleértve a PC-s és konzolos eladásokat is. A bundle-öket, a mobilalkalmazások és a free-to-play kópiák mutatóit nem vette számításba, illetve bizonyos esetekben összevont kiadásokat (mint a Wii Fit és a Fit Plus esetében). Már csak a vizuális megjelenítés miatt is érdemes megnézni: 

Szakdolgozatot talán nem ajánlott írni a videó alapján, de érdekességként mindenképpen megállja a helyét. Nektek hogy tetszett a virtuális időutazás?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)