Hirdetés

Az amőbát, a sakkot, és a macskákat vegyíti az év egyik legjobb kétfős játéka

|

A Huppban macskákat pakolászhatunk egy puha takaróra, de a cuki külső alatt egy komoly taktikázást igénylő játék rejlik.

Hirdetés

A legtöbb társasjátékot ma már nem hogy két fővel, de egyedül is lehet játszani, viszont az, hogy valami elé párban vagy akár négyesben is leülhetünk, nem jelenti, hogy minden játékosszám esetén ugyanolyan jó lesz az élmény. Külön kategóriaként érdemes kezelni a két fővel is játszható játékokat, és azokat, amiknél kifejezetten egy az egy elleni összecsapásoké a főszerep. 

A Hupp (eredeti nevén Boop) utóbbi kategóriát erősíti, és az idei év egyik legjobbja a maga nemében (a Splendor Párbaj mellett). Egyszerűen elmagyarázható, szuper aranyos, mégsem könnyű benne győzni.

Hirdetés

A macska nem mehet fel a kanapéra

A dobozban mindössze harminckét, fából készült, festett figurát, és egy puha, szivacsos takarót találunk, ami a játéktábla szerepét tölti be, célszerűen ezt a lefordított dobozra kell tennünk. Az egyik játékos a narancssárga, míg a másik a szürke jószágokat kapja meg, és mindkét színben kétféle figura van: a kisebbek a cicák, a nagyobbak a macskák.

Eleinte csak a cicákra van szükség. A játékosok feladata, hogy az kisállatokat úgy helyezzék fel a takaróra, hogy hárman egymás mellé kerüljenek (vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan), ekkor ugyanis lekerülnek és macskává alakulnak, három macska egy sorba helyezése pedig győzelmet jelent.

A trükk a dologban annyi, hogy ha lerakunk egy cicát, az a vele szomszédosakat eggyel arrébb löki, potenciálisan letaszítva őket a takaróról, vissza a játékos készletébe. Természetesen nem csak az ellenfél figuráit, de a sajátjainkat is lökdössük, ezért úgy kell lepakolnunk, hogy tervezünk mind azzal, hogy mi fog elmozdulni, mind azzal, hogy a frissen lerakottat majd jó helyre tudjuk pöccinteni. 

Érdemes azt is figyelembe venni, hogy két, egy vonalban lévő cica nem lökhető odébb, tehát az újonnan lerakott figurától távolabb lévő blokkolja a figurával szomszédos mozgását, míg a macskák egyáltalán nem mozdíthatók el. 

Na jó, mégis felmehet, addig se kaparja szét a szélét

Egy menet 15-20 perc alatt lemegy, és van benne gyermekbarát, rövidített játékváltozat is. Nyilván szuper aranyos, a tálalása bájos, de a macskákat nem kedvelők sem fogják utálni - olyan, mintha a malom vagy a sakk figuráit most cicákkal helyettesítették volna, ami nyilván figyelemfelkeltőbbé, eladhatóbbá teszi. Nagyon pörgős, nagyon izgalmas, és egy menet után könnyű azonnal egy másikat kezdeni.

Ugyanakkor tekintve, hogy milyen kevés komponense van, biztosan elfért volna egy kisebb dobozban is, ha másképp nem, a takarót összetekerhető playmatre váltva. Úgy talán az ára is barátibb lenne: 9 990 Ft (Gémklub törzsvásárlóknak 8 491 Ft) soknak tűnik úgy, hogy több elemből álló, kidolgozottabb játékokat nem sokkal drágábban kapni. Remélhetőleg ez nem áll majd népszerűsége útjába, ha más nem, a szupermarketek akciózásai segíthetnek neki, hogy az árérzékenyebb vásárlókhoz is eljusson.

(A játékot köszönjük a Gémklubnak!)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)