Hirdetés

Két társasjáték-tervező lopott el 105 millió forint értékben Magic kártyákat a Gen Conról, mostanra sikerült őket elfogni

|

Az egyikük még azzal is segített, hogy egy a társasjátékuk logóját ábrázoló pólót viselt a bűnelkövetéskor.

Hirdetés

Több ezer társasjáték készül el és jelenik meg évente, és ugyan a társasjáték-tervezés nem egy egyszerű dolog, ez nem jelenti, hogy csak zsenik csinálják. Nehéz lenne zseninek nevezni a Castle Assault nevű játék két tervezőjét, Thomas J. Dunbart és Andrew Pearson Giaume-t, akik a Gen Conról vittek el egy raklapnyi Magic kártyát, melyek összértékét 300 ezer dollárra, több mint 105 millió forintra becsülték a hatóságok.

Miután a biztonsági kamerák szinte mindent rögzítettek, a rendőrség jelezte, hogy nagyon szívesen beszélgetne velük. Azt, hogy nem járnak tévúton, az is megerősítette, hogy egyikük a Castle Assault logójával díszített pólóban húzta el a kártyákat.

Hirdetés

Az Indiana Metropolitan Police Department közleménye szerint nem csak az elkövetők, de a kártyák is meglettek, New Yorkban bukkantak a nyomukra, több mint ezer kilométerre a Gen Connak otthont adó Indianapolistól. Egyelőre nem juthatnak vissza jogos tulajdonosukhoz, bizonyítékként kezelik őket. Dunbar és Giaume kapcsán az IMPD azt kéri, amíg el nem ítélik őket, mindenki csak gyanúsítottként gondoljon rájuk, ne bűnelkövetőként.

A Castle Assault BGG-oldalát megrohamozták a játékosok, hogy lehúzzák az egyébként sem sokra tartott játékot. Nem ez fogja megdobni a népszerűségét, az biztos.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)