Hirdetés

Szomorú véget ért a 30 éve tartó D&D kampány

|

Hogyan alkothatsz kihívásokat egy 20-as szintű csapatnak, melynek tagjai gyakorlatilag isteneknek számítanak a világban? Például egy 10 000 éves pusztítóval.

Hirdetés

Ugyan én magam is vezetek havi 2-3 Dungeons & Dragons-kalandot, elképzelni sem tudnám, hogy milyen lehet egy 30 éves kampányt futtatni. Decaldor márpedig 1993 óta pörgette ugyanazt a történetet, ugyanannak a hőscsapatnak.

Akkor még a D&D 2. kiadása volt az aktuális verzió, és negyedannyi eszköz sem volt kéznél játékok futtatásához, mint manapság. Decaldor azonban megküzdött a kiadás és a DM-elés nehézségeivel, és 30 éven át mesélt történeteket játékosainak.

Amikor egy csapat eléri a 20-as szintet, és tagjai gyakorlatilag istenekké válnak a világban, nagyon nehéz bármilyen kihívás elé állítani őket. Decaldor megoldása egy Orthangul nevű, 10 000 éves gonosztevő volt, aki az egész világ elpusztításával fenyegette hőseinket.

Hirdetés

Hiába a srácok 20 szintnyi tapasztalata és számtalan varázstárgya, Orthangul végül győzött. Kiirtotta az egész csapatot, és elpusztította a világot.

@decaldor Our 30-year campaign “ended” in a tpk. #dndtiktok #dungeonsanddragons #dnd5e #fyp ♬ Solas X Interstellar - Gabriel Albuquerqüe

Decaldor egy új világot rakott a játékosai elé, amit a sztori szerint Orthangul épített fel az előző maradványaiból. Az új karakterek régi hőseik új inkarnációi, akik most bejárják az új földeket régi dicsőségüket keresve. Folytatódik hát a srácok menete, de ismét fel kell majd küzdeniük magukat a kezdő kalandozók helyzetéből a világ trónjáig.

Már hallom is a netflixes rendezőket, akik keményen körmölik a sztorit a következő filmjeikhez.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)