Hirdetés

2021 legrosszabb játékai és legnagyobb csalódásai

|

Rázós volt az idei év vége, nagy sorozatok buktak el. Itt az idő, hogy összegezzük, mely játékokat érdemes kerülni a 2021-es felhozatalból.

Hirdetés

King's Bounty II

Részben a nosztalgia, részben az egész korrekt King's Bounty: The Legend miatt vártuk izgatottan a sorozat folytatását - meg hát mindig nyitottak vagyunk egy jó, körökre osztott szerepjátékra. A King's Bounty II azonban nem lett igazán erős, pedig nem kellett volna sok hozzá.

Egyensúly és nehézség terén is voltak gondok, de az még inkább meglepő, hogy az irányítás sem lett kifogástalan. Emellett a kötelező grindolás, a gyakran előforduló technikai problémák mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy csak az igazán hardcore fanatikusok tudják élvezni. A hibák egy részét a megjelenés óta javították, de még így sem lett olyan játék, amit szívből tudunk ajánlani. 

Hirdetés

eFootball

Tanítani kellene azt, ahogy a Konami bármit csinál a videójátékok világában, az valahogy mindig rosszul sül el. Azóta, hogy a Metal Gear sorozat feje, Hideo Kojima távozott, a kiadó hibát hibára halmoz, egyetlen értékelhető, nyugatra is eljutó játékuk a Super Bomberman R volt az utóbbi évekből.

Azt ígérték, hogy a Pro Evolution Soccer sorozat megújul, minden eddiginél jobb lesz, és ehhez kellett az is, hogy egy évet kihagyjon: 2020-ban a játékmenetet nem, csak a csapatokat frissítették. 2021 szeptemberében megjelent a PES franchise-tól elszakadó, ingyenesen játszható eFootball 2022, de amellett, hogy tartalmilag is hiányos, technikai oldalról nézve is rettenetes. A játékosok animációira nincs mentség, az irányítás borzalom - joggal vált a Steam legrosszabbul értékelt játékainak egyikévé.

The Good Life

Hidetaka Suehiro, vagy ahogy egyes körökben hívják, SWERY a Deadly Premonitionnel vált ismertté, ami 2010-ben olyannyira megosztotta a kritikusokat, hogy pusztán ezzel bekerült a Guinness rekordok könyvébe. Sikeres nem lett, de az évek során kialakult egy kisebb rajongói bázis, ami izgatottan figyelte az alkotó munkásságát - kár, hogy a 2020-as Deadly Premonition 2-vel csalódást okozott nekik.

Kérdéses volt, hogy ennek fényében mit várhatunk a régóta készülő The Good Life-tól. Aki okosan lőtte be az elvárásait, nem számított sokra, és ezért nem csalódott, de aki azt várta, hogy SWERY ezzel majd megmutatja, nem járt jól. Fura döntések, kidolgozatlan ötletek, néhol idegesítő, máskor unalmas játékelemek gátolják az élvezetet.

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition

Az év legnagyobb meglepetését okozta a Rockstar Games azzal, hogy egy botrányosan rossz remastereket tartalmazó csomaggal kívánta ünnepelni a Grand Theft Auto III megjelenésének huszadik évfordulóját. Nem gondoltuk volna, hogy a részletekre kínosan ügyelő, általában mesterműveket készítő kiadó képes megfelelő minőség-ellenőrzés nélkül piacra dobni valamit, és azt remélni, hogy majd a nosztalgia eladja.

A 3D-s GTA-éra legnépszerűbb játékait a Grove Street Games ültette át Unreal Engine 4-re, de útközben megmagyarázhatatlan módokon rontotta el őket. A látvánnyal még úgy-ahogy meg lehetett volna békélni, viszont a karakterek új, igénytelen dizájnja és az átláthatatlan eső röhejessé tették az egészet. Beszélhetnénk még a súlyos bugokról, a falakba ragadó autókról, az ígéretekkel ellentétben cseppet sem GTA V-szerű irányításról, de talán mindenkinek jobb, ha egyszerűen elfelejtjük az egészet, és reménykedünk abban, hogy a Rockstar mindent helyrehoz.  

Battlefield 2042

Nagyon régen nem volt már olyan Battlefield játék, aminek indulása simán, gördülékenyen ment, úgyhogy a franchise-ot jól ismerők igazából számíthattak rá, hogy a Battlefield 2042-nél is lesznek fennakadások. Ezek mennyisége, a közösség által nem kedvelt változások, a fundamentális rendszerek hibái miatt viszont a vártnál többen fordultak el a sorozattól, jelenleg aránylag kevesen szaladgálnak a csatatereken.

Pedig a BF2042 tele van jó ötletekkel: a Portal mód például különösen csodálatos, de alapjait tekintve nem rossz a hagyományos élményt kínáló All-Out Warfare és a Hazard Zone sem. Csak minden kevés, az operátorok túl megosztóak, hibákból túl sok akad, és a játék most még nem elég élvezetes. Talán majd idővel az lesz... csak ne kelljen 2042-ig várni rá.

Van, amivel vitatkoznátok? Mit tennétek még hozzá a listához? Írjátok meg kommentben!

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)